Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Teplé rukavice na zimnú turistiku

Diskusná téma Teplé rukavice na zimnú turistiku

Ahojte! Obraciam sa na Vás, hôrni ľudkovia, so žiadankou o radu pri kúpe teplulinkých rukavíc na zimnú turistiku, poprípade bežky a ostatný voľnochod. Upozorňujem, že moje periférne časti sú zimné aj v lete. Neprekrvuje ma, sadlo nehreje a svalovina sa trasie. Preto som s úfaním pomýšľala na kúpu poctivých ovčích rukavíc, ktoré ohrejú moje uzimené kostičky, ale na fujavicu a mokrý sneh sú proste nevyhovujúce. O to viac, že sa niečo také ťažko zháňa...

Popozerala som sa po nejakých radách a odporúčaniach a v starých témach som narazila na rukavice od trecksportu - Avalanche a Cumbre... NO - raďte prosím! (Cenová relácia do 50 eur)

Peter61

Tie "Rukavice / palčiaky s možnosťou odkrytia prstov " su fajn, akurat ze pri lezeni sa pri odkrytych prstoch nabera sneh.

uvazoval by som o farmakoterapii na prekrvenie - gingko a pod.
Do topanok su aj vyhrievane vlozky, v Lidli boli za 25 €.

PaliT

Mne sa kedysi veľmi osvedčili zápästky (bezprstové pletené rukavice s vykrojením na dlani, kde sa uzimené prsty dali zohriať) a to celé vo velikánskych štrikovaných palčiakoch s podšívkou z hrubého bonekanu.
Inak prekvapivo kvalitné Thinsulate rukavice som kúpil za 16 evry v Tschibo, ale tá akcia je už fuč.

Gugol

Softshel skor pouzi ako vrchnu vrstvu. Ja to tiez tak robievam, dam si tie pletene prstove a na to softshelove palciaky. Softshel nie je prilis hrejivy, ale dost pomoze ked stracas teplo vetrom ci mokrom. Velmi hrejive su skor tie lyziarske, vyplnene dutym vlaknom. Videl som aj perove, ale to nebude do 50E. Pri takych hrubych rukaviciach je vsak problem, ze sa ti ruka poti, nestiha sa to odparovat a potom ta chladi vysoka vlhkost vnutri rukavice. Preto sa mi osvedcilo striedat rozne rukavice, pri stupakoch si prepotim tenke a na pauzu si dam suche hrube.

Evelin

Nuž, našla som niečo takéto:
eshop.atexsport.sk/…/138-Zimn… ?
Neviem, u mňa by to mohla byť ak tak len nejaká spodná vrstva :) ...
Čítam tu niečo o vsuvných rukavičkách s typom materiálu fleece... hmm. Istotne to vidím, že budem musieť dokupovať nejakú vsuvnú vložku, lebo mne budú málo aj expedičné palčiaky s teplotným komfortom v Antarktíde :) ...

Ešte pozerám...
oryx.sk/…/504-blaser-rukavice…
outdoorsportshop.sk/…/584-tac…
Hm..?

Gugol

Tiez mam zle prekrvenie, ruky studene aj v lete. Odporucam ti pouzivat palciaky, prsty sa tam vyhreju omnoho lepsie ako v prstovych. Ja som kupil v intersporte vo vypredaji nejake lyziarske goracove, s dutym vlaknom vnutri, stali 800Sk, ziadna zvucna znacka ale funguju skvele uz asi 8 rokov. Praveze mi je v nich casto az prilis teplo. Manzelka mi usila softshelove palciaky, nevedel som take zohnat, ale mozno sa ti niekde podari. Tie pouzivam, ked je v tych lyziarskych prilis teplo. Softshell je takmer nepremokavy, neprefukne ho, takze nestracas teplo az tak rychlo. A este nosim so sebou 3 pary obycajnych pletenych od cinana. Na stupaky su najlepsie, to by som si ine prepotil, takisto na manipulaciu pocas prestavok stacia a potom si hned dam teplejsie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma