Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Búdy v doline Škapová

Diskusná téma K článku: Búdy v doline Škapová

Možností prenocovania v Levočských vrchoch pod strechou alebo v prístrešku je dostatok, žiaľbohu, o mnohých nie sú žiadne informácie. Jedným z mnohých núdzových miest na úkryt alebo prenocovanie sú dve blízko seba stojace búdy v doline potoka Škapová.

FunTTomas

durcek: na mape už sú. Stačí si na mapy.hiking.sk/?y=49.15692… aktivovať vrstvu "Chaty, útulne, salaše, búdy" a sú tam. Časom pribudne značka aj na mapovom podklade, keď Shocart urobí aktualizáciu.

Durcek

Bolo by dobre, keby sa objavili na mape.

Bikemartin

Z križovatky od ruín Blažovskej krčmy ide lesná cesta mapy.hiking.sk/?trasa=NsFsK. Hore pod vrcholom je poľovnícky zrub, studnička, odtiaľ na skok na Čiernohuzec. Potom je presne po hrebeni vedená cesta cez Zámčisko a Kuliguru a dolu zbehneš do Bajeroviec, alebo Šambrona. Na hrebeni holoruby, všade super výhľad na Tatry aj Čergov. Pekné horské lúky máš na Chmeľove, Čiernohuzci a nad Bajerovcami.

Nonormal

To súhlasím, na cyklistiku sú tu krásne podmienky. Pri Hanigovskej horárni som sedel asi hodinu ale prameň som si nevšimol. Asi musím lepšie pozerať. o_O

Odkiaľ je najlepšie vystúpiť na Chmeľov, máš nejakú osvedčenú trasu?

Bikemartin

Stano, ak si išiel po asfaltke z Blažovskej doliny, tak asi 1,5 - 2 km od križovatky do Škapovej je po pravej strane cesty horáreň Hanigovská a asi 30m poniže nej studnička hneď pri ceste.

Tieto búdy sú skôr využiteľné pre cyklistov. Pre peších sú fakt odruky a na hrebeň je zaujímavejšie vystúpiť cez Chmeľov ako šľapať 10km po asfalte na Vaclavak.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov