Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Bezohľadnosť na Evereste ????

PaliT

Keď zostupoval Psotka s Ang Ritom, presviedčal ho, aby v tme zabivakovali, ale ten ho zúfalo nabádal, aby za každú cenu pokračovali nadol. Vyzerá to tak, že Juzek prečkal krutú noc a zrútil sa až ráno.

Chlapi v Hard Way zažili neplánovaný bivak nad komínom a zdá sa mi, že dlhá expozícia vo výške bola kľúčovým faktorom tragédie.

Asi sa nedozvieme, prečo VŠ strávil dve noci v Južnom sedle, ale mám pocit, že opäť sa na výsledku podpísal príliš dlhý pobyt vo výške. Toto rozhodnutie je dosť ťažko pochopiteľné. Ale ťažko sa človeku vciťuje do spomaleného myslenia tam hore.

MichaelS

Na Kiliana jsem taky koukal ... že se bude jednou běhat Everest na rychlost, to jsem teda netušil:-).

U Štrby byl jen jeden problém ... a to ta ohlášená HW. Což byl od počátku nesmysl ... jestli je na světě 5 lidí, co by tohle za ideálních podmínek dali, tak je to moc ... hlavně když skoro měsíc je už o jednoho méně. On se do toho chudák zamotal, a pak už dle mého soudu byl tak pod psychickým tlakem, že prostě šel přes závit, a to zrovna tam ten kopec většinou neodpustí.

Konec je vždy smutný, ale tenhle příběh mi zpětně přijde ještě smutnější, než bych čekal.

Eric

lenrob: Ved o tom som pisal. Ze to je az neskutocne co som si dnes precital. A este pomaly s lutostou doda, ze nedosel spat do dediny, ale "iba" do BC, kvoli tomu zaludku :)

Eric

Ano je to tak, niekde som videl fotky z 2011 a teraz, je tam pekna fuga po tej skale. Co sa tyka samotnych vystupov, prave to ukazal Kilian ako sa to da. Ovsem, on je mimozemstan podla mna, jeho vykony na Blancu alebo Matternhorne boli neskutocne, ale toto je podla mna uplne TOP!

Radog

Dnes hovorili v radiu ze Hillaryho vysvih je uz historiou, vraj sa zosunul vplyvom zemetrasenia. Neviete niekto podrobnosti?

Eric

Vyhasol dalsi uzasny zivot, skoda ho, nech odpociva v pokoji. :( Myslim, ze zomrel tam, kde to mal najradsej. Ale rovnako myslim, ze v tom mame isty podiel viny aj my vsetci, co sme do toho rypali. Uz vtedy som mal pocit, ze zbytocnym rozpitvavanim temy vytvarame vnutorny "tlak". Ano, urcite tam chcel vystupit aj sam za seba, ale mozno boli rozhodovacie okolnosti trochu posunute aj tym pocitom "zodpovednosti" za vysledok po navrate domov. Kto take nezazil, nechape. Je mi to luto. Uprimnu sustrast celej rodine.

Raymond

Tak ja hlavne dufam, ze sa aspon pan Gabris ospravedlni za svojho snezneho leoparda s patricnou mierou sebareflexie. Inak suhlasim, ze sa dost precenil, ale pod talkom okolnosti zrejme nemohol inak.

Rudo

Oeter Abaffy to otocil skor a je v poriadku.
Kondolencia rodine V.S.

Vladeno

Smutné... Zolo Pál vedel, čo robí. Štrba sa vôbec neodhadol. R.I.P. Každopádne zachovajme v diskusii dekórum a slušnosť. Apropo, stále mám v pamäti výraz tváre Igora Kollera v diskusii so Štrbom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum