Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Škótskou vysočinou III.

Diskusná téma K článku: Škótskou vysočinou III.

Ben Nevis je s výškou 1344 m n. m. najvyššou horou Britských ostrovov. Nachádza sa neďaleko mesta Fort William, v srdci Grampian Mountains. Zároveň je aj najnavštevovanejšou škótskou horou, podľa štatistík vystúpi na vrchol viac ako stotisíc turistov ročne. Síce nie je súčasťou West Highland Way, ale mnoho turistov, ktorí trasu končia v meste Fort William, si výstup na „Bena“ nenechá ujsť.

Ivo..

Zdravím, predám mapu Cuillin Hills na ostrove Skye, turistického sprievodcu Škótskom, automapu Škótska. Všetko ako nové. kovivo@gmail.com

Denik

Nie som ani z daleka taky vasnivy turista,ale clanok ma naozaj zaujal,dokonca bol v niektorych pasazach vtipny a fotky boli nadherne..

Choze

skvele fotky, zavidim vystup bez dazda a vyhlad zhora, ale obzvlast ten Isle of Skye.

Starke

Pred cca tyzdnom som stal spolu s kamosom na jeho vrchole.
Sice vystup nan nebol v plane na nasom roadtripe, ale neodolali sme. Koli natlacenemu programu sme zacali stupat uz o 6:20 rano a tak sme boli na vrchole ako prvi. Na ploskom vrchole sa k nam pridali dvaja miestni starsi pani obleceni napriek chladu a vetru v sortkach! Skoti su otuzilejsi ako my.
Zacinali sme v uplnej tme a cestou hore pozorovali ako sa zahmlena vrchovina vynara zo spanku. Cele sme to obehli rychlym tempom za 5 hodin aj s cca 45 minutami na fotenie a kochanie sa. Ale nezvyknute nohy to citili este dalsie dva dni. Kazdopadne krasny zazitok!

Viac foto aj z pokracovania tripu na Isle of Sky najdete na mojom web-albume, kde Ben Nevis zacina:
picasaweb.google.com/…/photo#…

Horam Zdar!

Choze

Dikes, som rad ze sa clanky pacili. Fotky Ben Nevisu su vsetky z juznej resp. JZ strany a naozaj ten kopec nebezpecne nevyzera. severna stena je vsak prakticky kolma a su tam asi najlepsie podmienky na zimne lezenie v Britanii. na ilustraciu som ti nasiel na googli nejake fotky:

buitensport-schotland.nl/…/be…

Piso

Pekná turistika,príroda aj opis. Ja len pre info. Ben Nevis je jeden z najnáročnejších horolezeckých kopcov na ostrovoch. Lezú sa tam v ZIME slávne výstupy. Toť z literatúry. Ale podľa tých fotiek to vyzerá ako hoľa vo V.Fatre. Tak neviem či sú ostrovania taký slabí lezci, alebo má Ben Nevis z nenafotenej strany nejaké žliabky, komíny a kuloáre. :-))

Rudo

Velmi fajn clanok aj foto. I enjoyed it. Skotsko je fakt krasna zem a dufam ze sa mi raz podari navstivit ju a prejst daco. A to som teda netusil ze moj byvaly ucitel historie je tak fond of trekking.. Fakt prijemne zistenie.
Good luck Mr. Pecina and I wish you many high mountains in your trekking life. Rudo

Eva

To je prave ten problem Skotska - pocasie. je to krasna krajina, ale kvoli pocasiu je vela krat nemozne vidiet tu krasu - je skryta v dazdi a hmle... Inak pridavam sa k ostatnym, vdaka za super clanok.

Axel

Dakujem za clanok. Ja som pocas navstevy Skotska Ben Nevis pre nepriazen pocasia neabsolvoval, takze aspon takto viem, o co som prisiel...

Wolflike

dik za putavy zaver putovania.
len mala poznamocka: ano, loch ness je skutocne prilis "komercne" jazero, navonok nicim odlisne od mnohych inych (len navonok) co nie je na skodu: skotske jazera su naozaj krasne ciste snad take aj ostanu, kym teda ich nebude navstevovat moc turisotv co do nich hadzu zuvacky a pod. ako uvadzas v clanku, toto naozaj nemusim.
inak vela zdaru a dik za clanok

Eskimo

ďakujem autorovi za celú trojdielnu ságu - naozaj veľmi zaujímavé čítanie!
Minulý rok som strávil v Glasgowe približne mesiac, bohužiaľ, na turistiku som nemal vôbec čas - preto som rád, že som si ju mohol aspoň prečítať :-)

Btw. tá akcia - zľava 50% z ceny lístka na vlak na trase Prestwick International Airport - Glasgow Central a späť, sa (pokiaľ si správne pamätám) netýka len RyanAiru, ale akejkoľvek leteckej spoločnosti lietajúcej z Prestwicku. Cena lístka so zľavou je tuším 2,50 libry, a teda je to ešte lacnejšie ako autobusový lístok z Glasgowa na Glasgow International Airport (hlavné glasgowské letisko).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum