Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Istené prechádzky v okolí Eisenerzu

Diskusná téma K článku: Istené prechádzky v okolí Eisenerzu

Teda, prechádzky. Keďže ma v poslednom období očarili zaistené cesty, reč bude najmä o nich. Nedávno vytýčili, respektíve obnovili, niekoľko mimoriadne atraktívnych ciest, ako sú Kaiser Franz Joseph Klettersteig, Kaiserschild Klettersteig či Eisenerzer Klettersteig. Ale za návštevu stojí aj voľne prístupná, lezením priechodná jaskyňa Frauenmauerhohle.

Knor

Pred mesiacom som si Kaiserschild zopakoval, no este som vysiel na Kaiserwarte a zostupoval som cez Hoch Hogel - nadherny kopec! Tadial treba schadzat. Trva to mozno o 30 minut dlhsie, ale stoji to za to a nejdete dvakrat tu istu trasu.

Krempo

Ak ides na ferraty v Eisenerz tak uplne zalacika tusim menej ako 10 evri, sa da spat u madarov v penzione ci co to je v sedle Prabichl. Zo smeru Eisenerz v sedle odbocis vlavo a je to tusim 3 dom, blizko za chatou je aj elektricke vedenie:) je to tam naozaj luxusne turisticky zariadene ubytovanie asi ako u Marcela na Kamienke.

Knor

Zdravim,

Tiez planujem ist na Grete Klinger Steig volakedy v maji, ked bude otvorena Reichenstein Hutte. Totiz chaty su v lagri (s Alpenverein preukazom) pomerne lacne (cca 10 eur za noc). Co sa tyka tu popisanych 3 vyletov, pri prvych dvoch sme spali v kempe v Gstatterbodene a dalsi den sme sa zakazdym presli po Gesause (co je mimoriadne krasna oblast, hoci bez atraktivnych ferat), posledny vylet bol na otocku, ked ma doma uz zrali mrle.

K tomu cintorinu ... ked to pocuvate chvilu, tak to nevadi. Ale pocuvat to cele hodiny co leziete hore feratou, to teda lezie dobre na nervy.

Gazod

Martin, chcem sa vybrat presne na tieto feraty a este aj na Grete Klinger v maji. Nevies mi poradit, kde sa da za slusny peniaz prespat. Chcem tam pobudnut 3-4 dni.

Peter61
hezky -)
" cintorín...... kvílivé žalmy. .... nebude mať ďaleko, ak sa plne nesústredí na výstup."
Hezka perspektiva, asi si treba nosit stuple do usu, keby tam dakto uviazol a cakal na zachranku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum