Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Magurské s. – Veterný vrch – V. Ružbachy

Diskusná téma K článku: Magurské s. – Veterný vrch – V. Ružbachy

Je mrazivé decembrové skoré ráno a na Magurskom sedle priamo v srdci Spišskej Magury sa stretávajú dvaja ľudia. Obaja majú radi túlačky v pohorí a čaká ich celodenný pochod, keďže je len deň po zimnom slnovrate a deň je sakramentsky krátky. Jeden z nich je Peter Miler a druhý som ja. Budeme čakať na východ slnka, a keď všetko klapne ako má, aj na západ najlepšie niekde v okolí Veterného vrchu. Snehu je v dolinách poskromne, no hore je ho dosť a najmä od Toporeckého sedla predpokladáme panenské neprešliapané chodníky. Poďte si pozrieť, ako to celé dopadlo.

Adina

Po prečítani úvodu som tušila, že títo chlapci parádnu túru urobili. Fotečky potvrdili. Sú krásne. Toto by som rada prešla, niekedy na jeseň...

Bazin

krasne foto. Chlapy muselo to byt super!

Knor

Fantasticke obrazky.Tu trasu som siel raz v lete (N. Ruzbachy - Plesnivec), ale kazdu chvilu prsalo. Vam vyslo super pocasie.

Jantaara

Ty máš raz dobrú mamu aj ženu, keď ťa stále vyvážajú na a z túr. :-))

Pekné ako vždy.

Jarka Šimek

celý hřeben jsme pojeli na lyžích v roce 1976, byla to nádhera

Dzakomoo

vďaka za pekné ohlasy, fakt to stálo za to. v tieto najkratšie dni sa v pohode dajú zažiť 2 zlaté hodiny na šupa.
a mám okolo seba naozaj dobrých ľudí, ktorí ma zavezú kam potrebujem. tu ma dokonca ráno doviezol svokor, až mi ho bolo ľúto, že musel tak skoro kvôli mne vstávať :)
hrebeňovka sa dá prejsť krásne na lyžiach, ako spomenul Jarko, no a ja ho tento rok plánujem dať na bajku.
a ešte k tomu pršaniu - tu pršieva v lete vždy veľmi často

Deny.sa

Skvelý report.
Nádherné fotky. Mám túto trasu v pláne už dlhšiu dobu, tak snáď konečne tohto roku, tak verím, že je to tak dobre značené, ako píšete. :)

Dzakomoo

deny.sa: môžem len odporúčať :) značky sú v pohode + na niektorých miestach treba ísť proste intuitívne.

Ade.e

V Spisskej Magure som este nebol, rozmyslam ist pozriet Krater vo V.Ruzb a potom po cervenej alebo po zltomodrej do Velkeho Lipnika ci Strananskeho sedla.

Ade.e

No uz som tam bol a ak pojdete z Velkeho Lipnika na Veterny a dole po cervenej, tak budete mat asi problem zo znacenim, ktore sice od smerovnika Veterny vrch existuje, ale po asi 3-4 znackach konci na vycistenom rubanisku. Predpokladam, ze cervena sa oblukom staca do prava ku chatke, ktoru uz vdaka vyrubu je bez problebov vidiet a potom zase sa staca do lava a po lesnej ceste klesa do lesa k smerovniku Pod Grunom. Od Veterneho vrchu odporucam radsej neodbocovat k chatke ale ist stale po hrebeni, ktory je nelogicky neoznaceny, ale bezproblemovo schodny, ktory vas privedie az k luke zo smerovnikom Na Polane. Vyhlady z hrebene su paradne, tak nechapem tu cervenozltu smerujucu do lesa.. Trva to priblizne 3/4hodiny. Kazdopadne napisem o tom clanok, tak tam to rozpitvam.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma