Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Ranná Javorina

Diskusná téma K fotke: Ranná Javorina

Pohľad na najvyšší vrch Bielych Karpát - Veľkú Javorinu (970m) v dnešné príjemné ráno. Mal som to tu sám pre seba. Po minuloročných 6 návštevách tohto pre mňa obľúbeného a zaujímavého miesta, som tu opäť. Zem bola aspoň trochu zmrznutá, takže umožňovala ísť bez problémov aspoň kúsok po hrebeni. Zmrznuté blato je dobré blato :) Keďže bol pekný deň, išlo sa dobre. Ďalej smer Vrbovce, Senica, Sekule a aby bola trasa http://mapy.hiking.sk/?trasa=M7itl zaujímavá, tak cez Rakúsko domov.

Samuraj

S tým blatom máš recht! Raz keď som po tme schádzal z lesa, stratil som značku. Ďaleko od dediny som nebol, rozhodol som sa teda držať lesnej cesty, že tá ma vyvedie z lesa rovno do civilizácie. To sa aj podarilo, no cesta bola po celej svojej šírke rozblatená od traktora a kravičiek a po okraji sa ísť nedalo, pretože tam zase boli pichľavé kriaky. Bolo to také krémové bahno, na ktorom sa dobre drží voda. Aby tomu nebolo málo, cesta vyústila na družstve, kde na mňa ako bonus čakalo voňavé kravské blatko, ktorému sa na šľaktrafenie tiež vyhnúť nedalo. Takto zafúľaný som potom ešte 3 hodiny cestoval vlakom. Topánky bola treba viackrát umyť a šnúrky vyprať... Aj takáto vie byť niekedy turistika. :-D

Vladvlad

Vďaka.
Pre mňa je blato ako kyselina, nevidím dôvod po ňom jazdiť, rovnako aj pri turistike. Stále len čistiť topánky. Hnus.

Osobne najhoršie blato aké som kedy "spoznal" bolo to pri rieke Morava, keď po záplavách ustúpila voda a na cyklochodníku zostalo bahno. Bolo to dávno, ale stále si ten moment pamätám. Dlho predlo som čistil bicykel, kvalitne zaschlo a nešlo len tak dole.
Vždy je možnosť voľby, ja sa radšej otočím.
Včera na Javorine už síce pôda povoľovala-rozmŕzala, ale ešte umožnila bezproblémovú jazdu lesom.

Kryptajuliett

S tymi rozbahnenymi polnymi cestami si to aj ja vzdy vravim, ze cez take nepojdem ale aj tak vzdy skoncim v nejakom bahne. Nikdy sa mi nechce vratit ked narazim na taky usek a vravim si ze za tym uz musi byt lepsie ale vacsinou je tam este vacsie bahno.

Vladvlad

Vďaka. Javorina je ľahko dostupná a výhľad a súčasne vzhľad okolia je príjemný.
Pafi: dnes som tadiaľ išiel prvý krát (cez N.Lhotu) práve preto aby som si to tam obzrel. Na okolí je veľa možností kam ísť, len keby bolo sucho. Rozbahnené poľné a lesné cesty nenavštvujem.

Pafi

ahoj, gratulujem k výkonu, úsek z Javoriny do N. Lhoty je super, už sa ta teším!
Fotočka krásna, akože ináč :o)

Martin Slamka

krásne svetlo, muselo to byť čarovné......v tomto svetle to vyzerá takmer ako letné ráno

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky