Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Búda na Medvedej skale

Diskusná téma K článku: Búda na Medvedej skale

Asi od roku 2009 je vyznačená žltá značka od rázcestia Červíková do sedla pod Strážovom. Vytvára širšie možnosti plánovania túr na najvyšší kopec Strážovských vrchov. Priamo na trase sa nachádza búda, ktorá sa dá využiť ako útočisko pred nepohodou.

Srbijan

Aktuálny stav, chýba okno a nejdú zavrieť dvere. Peterky vyzerajú ok

BiancoRossi44

1.1.18 sme si vybehli na Strážov, zastavili sme sa i v bude pozrieť. Foto zvnutra som nespravil no boli tam madrace na posteli a okná boli už bez výplne. Piecka nefunkčná - teda myslím si, neskúšal som. Komín je provizórny - cez okno bez skla vedie von.

Boro

Pekná búda, škoda že nemá nejakého "sponzora" čo by ju trošku udržoval.

Daulagiri

Spali sme tu cez posledný víkend zo 16. na 17. 9. Stav sa oproti článku trochu zhoršil. Okná sú len dve ale už bez skla, len provizórne zapchaté kusom dreva a fóliou. Matrace sú dva na zemi, poschodová postel stále stojí ale nevyzerá vábne. Piecky naskladané na sebe, neskúšali sme ich. Inak je vnútri len skrinka s riadom a pár odpadkov. Podlaha vo dverách trochu prehnitá, steny dobré a strecha výborná. Večer, v noci aj ráno celkom výdatne pršalo a dnu sa nedostala ani kvapka. Je to taká núdzovka, ale v zhoršenom počasí paráda. Behala tam 1 hladná myš. Prameň v sedle pod Strážovom aj napriek daždivému obdobiu bol úplne bez vody, my sme ju naberali s potôčika kúsok v dolinke za búdou, tam tiekol dostatočne. Prikladám 2 foto.

Bdel

preto zrejme rebriky zmizli. Pokial nevyznacili zltu trasu tak sa v podstate nedalo rozumne a legalne dostat z Predhoria na Strazov, jedine "skratkou" cez samostrel.

MisoB

Trochu problém, že je (aj bolo) to celé v NPR Strážov.

Bdel

lenon-ano, vyslapana cesticka vedie k vodopadom a zaroven to bola este pred cca 10 rokmi bezne pouzivana vystupova trasa na strazov cez medvediu skalu. Vtedy sa este dali vodopady preliezt po rebrikoch.

Lenon

Ještě doplním, vyšlapaná cestička za boudo vede ke Střážovským vodopádům. Doporučuju navštívit.

Nonormal

Parádne miestečko na prenocovanie, dik za echo. V lete prídem vyskúšať.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma