Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Ladovcovy kurz v Cechach

Marcel.c

Ja osobne si neviem predstaviť nácvik pohybu na ľadovci v tej oblasti.
Prečo hľadáš nevhodnú lokalitu v zahraničí, namiesto toho, aby si zvolil vhodnú lokalitu, ktorá je doma?
Skús sa popýtať miestneho štamgasta Petra61, on organizuje takéto kurzy v Tatrách a určite ti poskytne potrebné informácie.

Gugol

Ladovcovy kurz mimo ladovca? Je jedno ci jeseniky alebo tatry, ako vam predvedu rozpoznavanie skrytych trhlin a vyprostovanie z nich, ked take nieco sa ani na velkej kope snehu bez ladovca nenajde?

Peter61

jarosintan:
nemam s tym skusenosti, ale technicka poznamka : kurz je na Morave ( CR) :-)

Marcel.c : ak by nasli aj kus ladu v potoku na vrtanie ladovcovych srub a Abalakovov, tak v lokalite nevidim problem. Aj jedna zanama ceska cestovka robi ladovcovy kurz v Tatroch. Ide v podstate o zimny kurz zakladov VhT s "akcnejsim" nazvom. Z BA je Jarovi mozno blizsie, ako do Tatroch...., mozno preto.
gugol : pri ladovcovom kurze pre zaciatocnikov ( 2,5 dna) je na kazdom, kolko si odnesie a bude vediet "naostro" na ladovci. Pridu (aj) zaciatocnici, ktori nemaju ani matros. Teda treba ucit zaklady od uzlikov. Pri tomto rozsahu preberanych tem nie je problem v tom, ze najblizsi ladovec je v Alpach, resp. v Medenej kotline , ale v mtodike.
Niektore fotky vyzeraju ako keby tam mala byt poznamka, ze takto sa to nema robit. Pit Schubert forever.

Honza (Summit Leader)

Ahojte,
děkuji za znalecký posudek našeho kurzu. Jedná se základní kurz ledovcových technik, ne lezení v ledu. Na kurzu učím mimo jiné jak se pohybovat na mačkách v různých typech terénu, jak zastavit pád cepínem či zbodovat jistící stanoviště ve sněhu a dojistit spolulezce na strmém svahu.
Kromě pohybu v lanovém družstvu věnuji velkou pozornost záchranným kladkostrojům pro vyproštění z trhliny a sebezáchraně.

Ad Jarosintan: Pokud ti některé fotka přijde jakože se to "takto nemá dělat", bude to tím, že ti lidé, kteří na kurz přijedou se s tím setkávají poprvé, chtějí se něco naučit a pravděpodobně mohou udělat i chybu. Chybami se člověk učí? Nebo snad ne?
P.S.: fotky jsem si projížděl a vše je správně.

Mějte se fajn. Honza

Peter61

Jaro sa tu síce neukázal, ale aj tak sa opýtam Honzu SL: tie fotky družstva z kurzu si fotil Ty, alebo dakto z kurzistov?

PaliT

Ten "účastník z Lotyšska" nebola náhodou pekná blondína? Takú sme stretli vlani v lete pod Náružím.

Peter61

pridane cez IE :
PaliT, neviem, zoznam absolventov este nie je v nasej databaze, ani meno la vínového psa neviem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum