Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Turistický sprievodca Malé Karpaty 1935

Diskusná téma K článku: Turistický sprievodca Malé Karpaty 1935

Keď som v diskusii na Hikingu objavil odkaz na retrosprievodcu, hneď som si povedal, že ho musím mať. Ako prisťahovalca pod Malé Karpaty ma potešil fakt, že sa dozviem zaujímavé veci o miestach, po ktorých sa rád túlam. Zistím, ako Malé Karpaty vyzerali v minulosti a na čo slúžili objekty, ktoré síce ešte v súčasnosti stoja, no sú poriadne poznačené zubom času alebo prestavané na nepoznanie. Keďže je kniha doplnená o dobové fotky a pohľadnice, potešila ma aj z pohľadu milovníka historickej fotografie.

Ivo K.

Ináč tu je odfotený iný sprievodca z roku 1920, ak by to niekoho zaujímalo. Ale tá časť o Malých Karpatoch je dosť stručná, začína od čísla 127. Zaujalo ma, že Záruby sa spomínajú ako "Ostrý vrch". kramerius4.mlp.cz/…/i.jsp?pid…

PaloJ

Zaujimavy sprievodca, skoda, ze sa neda zohnat v povodnom zneni. Povodnu mapu mam a docela sa odlisuje od vydanej - proste nove kartograficke spracovanie skrylo niektore fakty ohladom znacenych ciest. Ak ma niekto pristup k povodnemu sprievodcovi z roku 1935, dajte vediet.

Ta mapa z r.1922 je zo Sprievodcu c.1 Klubu Cesko-Slovenskych turistov - odbor Bratislava z roku 1921-22. Este k nej existuje mapa Bratislavskeho lesneho parku a mapa centra Bratislavy.

Zdenči

2-3 minúty chôdze od križovatky ciest na Sklenej hute smerom na Zabité som mal na mysli

Zdenči

2-3 minúty chôdze po zelenej smerom na Zabité je studnička, ktorú sme s kamošom dali do poriadku hiking.sk/…/predtym_a_teraz.h…
Na Sklenej hute sme osadili aj tabuľku so šípkou, tak ak ju niekto nezlikvidoval, určite ťa navedie dobrým smerom. Pri studničke nám značkári urobili aj značky.

Chors

Viete mi prosím niekto povedať, či je na križovatke značiek Sklená Huta POUŽITEĽNÝ prameň pitnej vody. Ďakujem.

Zdenči

Niečo o Malých Kapratoch v pôvodnom znení zlatyfond.sme.sk/…/4

Túto tretiu časť dávam do pozornosti Romanovi - pozri, ako sa kedysi volal Pezinok :-)

Zdenči

O lezení som sa tu nedočítal nič. Pod Pajštúnom je len zmienka o horolezeckom chodníku a ďalšie známe miesto Traja jazdci sú spomenuté iba ako miesto, okolo ktorého sa na jednej túre prechádza.

Shatterhand

zdenči: Je v sprievodcovi aj nejaká zmienka o prvých skalolezeckých pokusoch v M. Karpatoch?

DanielaM

Kto má ešte záujem, tak Gorila v eshope ešte knihu ponúka, už som si ju objednala. Teším sa na ňu. :-)

FunTTomas

VladoK: by si sa mohol na hikingu podeliť s recenziou retrosprievodcu o Podkarpatskej Rusi. Čo ty na to?

Zdenči

Vlado, cením si každý názor. Aj kritický. A hlavne nekritizuješ tu mňa, ale autorov knihy :-) Ty ako starý karpaťák máš určite právo ku knihe zaujať aj kritický postoj. Pre mňa ako prisťahovalca sú to nové veci.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma