Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lančár – Klenová – Skalky – Dobrá Voda

Diskusná téma K článku: Lančár – Klenová – Skalky – Dobrá Voda

Cez víkend som si naplánoval návštevu obce Dobrá Voda, ktorá je akoby mojím druhým domovom. Chcel by som ale prísť “domov“ viac turisticky, čiže v rámci výletu. Nápad sa páči aj mame, a tak je rozhodnuté, výlet absolvujeme spoločne. Ponuka ranných spojov z Trnavy je dobrá, takže len vybrať vhodnú trasu. Za štart si vyberáme obec Kočín–Lančár a z nej budeme pokračovať na Dobrú Vodu.

Alžbet

Veľmi pekne ďakujem za tip na výlet. Minulý víkend sme to napriek zarosenému ránu skúsili a boli sme skutočne odmenení - vyjsť z húšťavy na vyhliadku na predvrchole Klenovej bol úžasný zážitok, nebo bolo na myjavskej strane skoro čisté, na chvíľu nám aj zasvietilo slnko. Okolo už rašil medvedí cesnak. Vyvieračky - jamy uprostred lesa boli tiež zaujímavé - keď sa k nim človek približuje, je to pocit, akoby tá hlbočina nemala konca. Odbočku z asfaltky sme prešli, takže na Dobrú vodu sme zliezli až pri tabuľke Prírodná rezervácia, ktorá je v mape vyznačená ako Slopy. Určite sa tam ešte vrátim.

Pipin

Vyvieračka funguje v časových intervaloch. Pred tromi týždňami vyvrela raz za 50 minút. Komplex budov bol pionierskym táborom.

Choze

nechal som sa dnes inšpirovať, prešiel som sa z Dobrej Vody popod Klenovú a potom po modrej a žltej naspäť s odbočkou ku vyvieračke. keďže nie som domorodec netrúfal som si na neznačené lesné cesty :) vyvieračku by som bez rady miestnych hubárov ktorých som stretol na lúke asi nenašiel, ale aj napriek včerajšiemu lejaku a pomerne vlhkému letu je suchá, škoda. v kamennom stoku voda bola. nevieš na čo slúžil ten ozrutný komplex budov kúsok nad chatou dolina? vyzerá to ako opustený pioniersky tábor.

Kryptajuliett

Pre mna velmi inspirativne, nikdy som v tejto casti M.Karpat nebol, pritom je to tam z mojho bydliska v Hlohovci do Malych Karpat asi najblizsie

Vladvlad

Síce reagujem neskôr, ale predsa.

Som rád, že článok zaujal. Opisované boli menej známe končiny, notoricky známe MK miesta mi popravde nič zvláštne nehovoria, tie by som ani veľmi neopisoval :)
Trasa bola nenáročná, jednoduchá. Výhľad z Klenovej je vcelku zaujímavý. Osobne mám stále v živej pamäti pohľad hiking.sk/…/sluzby-galeria-ti… ktorý ma kedysi dávno z Klenovej veľmi zaujal.

Lukáš: nuž je to tak :)
Doplňujúce info o priezviskách na Dobrej Vode: obecdobravoda.eu/obyvatelia.h…

Dzakomoo

pekná a pohodová trasa. Klenovú si píšem do zoznamu, na jeseň tam môžu byť krásne inverzie.
a ešte mimo témy: tvoje priezvisko si už pár rokov spájam s Dobrou Vodou a vždy som si myslel, že tam máš korene. a týmto článkom sa mi to potvrdilo :)

PaliT

Týmito miestami sme prechádzali na jar, je zaujímavé pozrieť si fotky z úplne iného obdobia, stále to má čosi do seba. Dajako sa v poslednom čase venujeme takýmto zabudnutým a málo populárnym kútom našej prírody a stále viac tomu prichádzame na chuť.
Takéto články vo mne vyvolávajú chuť prehodiť si cez plece batoh a vyraziť...

Martin.cibula

Vladko vďaka za inšpiráciu, myslím ze tato časť MK je trochu zaznavana.. pekná foto (mama a slnko) :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma