Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ťažba andezitu ohrozuje Hrádok

Sona

Clanok som davno updatla, teraz je tam oblast charakterizovana ako jedna z najvyznamnejsich lezeckych oblasti na Slovensku. Dufam, ze to schvalujes, Shatterhand. Zmyslom tohto clanku nebolo dohadovat sa o vyzname lezeckych oblasti, ale informovat o peticii.

Lubo

Shatterhand:
Precital si si niekedy svoje riadky po sebe a zamyslel si sa niekedy nad tym, ci take sekanie ma zmysel? Preco nam tak casto vkladas do ust zle umysly? My nie sme ziadna korporacia, ziadna statna institucia, ba ani bohate medium...sme banda nadsencov, co to robi vo svojom volnom case a taketo kydy nam beru entuziazmus. Tak skus nabuduce vo svojom prispevku zurocit precitanie pravidiel diskusii na HIKING.SK, konkretne tu cast o "priatelskom duchu".

Peter61

NEZABÍJAJTE ČAS DISKOTÉKOVANÍM
HLASUJTE A LINKUJTE

Bulat

toto už vypadá nádejnejšie - miestne referendum, "vzbura" miestnych samospráv, široká medializácia - držím palce v tejto konkrétnej bitke, podobných bude ešte neúrekom...

Shatterhand

Sona, tu predsa nejde o žiadnu klasifikáciu, ale o chybné, prípadne lživé použitie superlatívu. Viem, že to tak bolo už dávno napísané aj inde. Mne šlo len o to, aby si sa zamyslela nad zmyslom a pravdivosťou vety ktorú publikuješ, a nie o to, aby si ma vodila za nos s nejakým vyjadrením predsedu, ktoré ani neznamená to isté, čo stojí v článku.

Vrana

nie Sona nabuduce zavolaj shatterhandovi, lebo Koller lezie len polstorocie ...

Shatterhand prosim ta radsej mlc. Viem ze problematike rozumies, ale ludi co tomu nerozumeju zbytocne meties.

Pre vsetkych: Hradok je na slovenske pomery horolezecky klenot. Kombinaciou kompaktnej horniny (cadic), dlzky a mnozstva ciest nema na Slovensku obdobu.

Jonathan.sk

re Shatterhand: nie každý turista aj lezie, tak sa nerozčuľuj.
A komu inému má zavolať, ak nie precedovi?

Sona

Shatterhand - presne tak. Moja hlava neovlada klasifikaciu lezeckych oblasti, tak som oslovila Igora :-) ten je istotne kompetentny.

Dejavu

pokud proti těžbě protestujou nejen horolezci, ale i starostové prilehlych obci, co vyrazne zvysuje naději na zablokovani těžby, pak by mohlo mít smysl referendum mistnich obyvatel o těžbě s cílem odepsáni zasob ložiska pro těžbu. Takto se podařilo v sev. čechách dosud zachránit 1 kopec s pomocí místního referenda ( vrch Strážiště u Libouchce u Ústí nad Labem, kde měl být kamenolom )

Shatterhand

Sona, takže radšej zavolať všemohúcemu a neomylnému Kollerovi, než použiť vlastnú hlavu?
O vyjadrení "asi druhá najvýznamnejšia s 3-4 dĺžovými cestami" by som nepolemizoval, v článku sa však píše "2. najväčšia",takže podľa čoho 2. najväčšia?

Dlhšie cesty než na Hrádku má okrem Tatier Zádiel, Ďumbier, Sokol v Chočských, Rozsutec, Veľký Grič...
Určite viac ciest majú okrem Tatier Zádiel, Turniská, Dreveník, Tomášovský, Tesná s., Siná, Kalamárka, Jelenec, Harmanec, Blatnica, Porúbka, Paština Závada, Súľov, Manín, Prečín, Priedhorie, Skalka pri TN, Beckov, Pajštún.
Podobný, neviem či vyšší či nižší počet ciest má Machnatô, Tupá s., Jakub, Bralie, Višňové, Kostolec, Kamenné vráta, Kalvária v NR a ďalšie.
V celkovej návštevnosti tiež Hrádok nebude medzi prvými.

Jediný parameter, v ktorom by som povedal, že je Hrádok 2. po Tatrách, je počet prelezov viacdĺžkových ciest, aj keď presné dáta samozrejme neexistujú. Ale to neznamená 2. najväčšia oblasť.

Vrana

Byvaly kamenolom odhryzol zo zapadnej casti brala Hradok. Samotne bralo je dielo prirody nie vysledok cinnosti cloveka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum