Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ťažba andezitu ohrozuje Hrádok

Diskusná téma K článku: Ťažba andezitu ohrozuje Hrádok

Obľúbenú lezeckú oblasť Hrádok pri Bystričanoch v pohorí Vtáčnik ohrozuje plánovaná ťažba andezitu. Lezecká komunita z Hornej Nitry i obyvatelia Bystričian, Kamenca pod Vtáčnikom a Zemianskych Kostolian pripravili petíciu proti zamýšľanej obnove kameňolomu, ktorý má rozšíriť oblasti ťažby kameňa vo Vtáčniku.

Lubo

Ja som ho nemazal. Nemal som na to ziaden dovod. Neviem co sa s nim stalo. Kazdopadne, vsetko co sa netyka peticie proti tazbe andezitu v oblasti Hradok v pohori Vtacnik je nezmyselne hasterenie sa mimo temu. Venujte svoju energiu na zhananie dalsich podpisov.

Shatterhand

@ Lubo, Peter61: "Ziaden tvoj prispevok nebol zmazany..." - zvláštne, lebo ja si na ten príspevok "aka zaplava..." spomínam, asi pred týždňom stál pod príspevkom "hlasujte a linkujte".

Lubo

@Peter61
Ziaden tvoj prispevok nebol zmazany v tejto diskusii.

Peter61

Aha, takze mi tu zasa dakto zmazal prispevok bez stopy.
takze este raz :
ad 07/02/14 16:19 :
aka zaplava negativnych slov ? hole fakty !

Karpaty

Kde sa to dá hlasovať? Už sa tu toľko nehádajte o tom lezení, ale hlavne ide o prírodu predsa.

Jantaara

shatterhand, nejak v záplave tvojich negatívne ladených slov zaniklo, čo si vlastne chcel demonštrovať, že tá tvoja demonštrovaná vec je pozitívna. Kvôli detailu, ktorého oprava sa dala vyriešiť pár normálnymi vetami, tu útočíš na ľudí, ktorí sa snažia robiť niečo pre ochranu Hrádku.
Prepánajána, veď sa treba spojiť pre dobrú vec a nie si vkuse nájsť niečo na nadávanie, frfľanie. To platí nielen pre Hrádok.

Lubo

Shatterhand
Nenarazam na predmet tvojho prispevku. Clenovia redakcie nie su neomylni, chyby a nepresnosti sa deju. V ziadnom pripade ich vsak netvorime zamerne a uz vobec nie s umyslom zavadzat citatelov.
Skus vniest trochu empatie do svojich prispevkov, pomoze to aj ich predmetu. Vsak sa tu stretavame priatelia hor a prirody, nie nepriatelia.

Shatterhand

Lubo, Sona:
Áno, niekedy som si po sebe príspevok prečítal a nezdal sa mi nezmyselný. Obvykle sa nejednalo o neslušné ani nepriateľské reakcie, ale o poopravenie drobnej nepresnosti či námet na doplnenie, ktoré by mohli zvýšiť kvalitu článku.

V tomto prípade som chcel diskusiou demonštrovať, že Hrádok je veľmi významná oblasť, ale nie preto, že by to bola najväčšia skala mimo Tatier, ako niektorí lezci vravia, ani preto, že by tu bolo najviac ciest.
Ale preto, že je tu po Tatrách najviac prelezov viacdĺžkových ciest. To znamená, že oblasť je chápaná akoby niečo medzi skalkami a Tatrami - viacdĺžkové lezenie v neveľhorskom teréne. Niečo, za čím mnohí Slováci cestujú do Rakúska /Hohe Wand, Hoellental.../, ba i ďalej /Paklenica.../.

Prečo je na to najviac využívaný práve Hrádok? Dôvody sú okrem výšky asi hlavne pevnosť skaly, stupeň ochrany prírody - narozdiel od mnohých iných veľkých stien to nie je NPR, prijateľná dostupnosť - nešlape sa tam 2 hodiny, prítomnosť fixných istení...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma