Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prírodná rezervácia Marchauen a Marchegg

Diskusná téma K článku: Prírodná rezervácia Marchauen a Marchegg

Alebo kraj bocianov a histórie. V prírodnej rezervácii Marchauen (Naturreservat Marchauen) sa snažia o zachovanie pôvodných mokradí a lúk, čo prispelo k tomu, že sa miesto zaradilo medzi územia s najväčším výskytom kolónií bocianov bielych v strednej Európe. Záplavové územie lužných lesov a lúk rieky Moravy je sprístupnené tromi okruhmi so štyrmi pozorovateľňami. Okrem vodného vtáctva nám kraj ponúka možnosť spoznať jeho bohatú históriu, ktorá sa nás bezprostredne dotýka.

Knor

Ahoj,
Tento rok bociany prileteli o mesiac skor. Videl som ich asi 10 nedaleko Eisenstadtu uz v polovici februara.
Clanok je pekny, chcem vsak upozornit na to, ze podobna oblast (bez chodnikov a divokejsia) je aj par kilometrov severnejsie na slovenskej strane Moravy. Ked tam pridete v januari, ci zaciatkom februara, uvidite z hradze tisice vtakov na rozliatom ramene rieky. Ja som tam bol peso, no lepsie je asi ist tam bicyklom.

Bazin

knor, posli suradnice z mapy toho miesta v SR

Knor

Ahoj Roman,
Neviem suradnice, no nasiel som svoje poznamky. Je to severne od vtoku Rudavy do Moravy a ta oblast sa vola "Rudavske jazero" (na mape je Rudavne ?). Bolo to v januari 2008 a zatopene boli aj luky severne od toho jazera, kde bolo asi najviac vtactva. Boli tam tisice a tisice vtakov. Siel som po hradzi (nie stale, bo fukal studeny vietor), nalavo krdle vtakov, napravo (medzi hradzou a kanalom) som videl skupiny srniek. Nadhera. Nikdy by som take cosi neocakaval na rovine.

Knor

Ano, ako aj to miesto o kus vyssie, kde je napis St. Morava. Siel som vtedy vlakom do Zahorskej Vsi a po(pri) hradzi peso do Kutov. Pekna zimna prechadzka.

Dzakomoo

pekne fotky a clanok navadzajuci na navstevu. aj na rovinach sa daju najst velmi zaujimave miesta.

Maťo056

Oprav si chybu!
Takže asi budem teraz veľmi nepríjemný voči autorovi. Hoci milujem Rakúsko, článok som ani nedočítal. Odradil ma hneď nadpis, resp. začiatok celej reportáže.
Marchauen určite NIE JE národný park! Áno, ide o chránené územie skladajúce sa z dvoch častí. Ale opakujem, nemá status národného parku. Možno ťa pomýlil nápis NP čo znamená NATUR PARK a nie NATIONAL PARK. Aj keď (a teraz som si nie istý) toto územie možno nemá ani status natur park-u...ale toto už netvrdím naisto.

Považujem to za veľké poníženie voči naším susedom. Predtým, než zverejníš nejaký článok, prosím over si fakty, kde si to vôbec bol.
Možno ide o kvalitný článok, ale ja si ho prečítam až vtedy, keď opravíš základnú faktografickú chybu!!!

Tak ako my nemáme radi, keď o nás v zahraničných médiách píšu nepravdy....buďme férový aj ku oblasti, ktorá je na skok od nás.

Lubo

Mato056
Neprehanas to trochu? Klavesnica a anonymita znesie, ze? Odporucam nabuduce (1) precitat si svoj prispevok pred odoslanim apon raz po sebe (2) precitat si pravidla tohto fora, najma cast o tom, ze diskusie prebiehaju v priatelskom duchu (3) laskavo zanechat svoju emailovu adresu, aby si miernym vystupenim z anonymity dal trosku vahy svojim slovam.

PaliT

Tu donauauen.at/?area=nationalpa… sa píše, že sa jedná o Nationalpark, takže niekto tu parádne prestrelil. Nationalpark Donau-Auen bol vyhlásený v roku 1996 a jeho súčasťou je Donau-March-Thaya-Auen (Landschaftsschutzgebiet od roku 1979).

Občas žasnem nad tým, ako vehementne niekto dokáže útočiť a ani si nedá prácu s tým, aby si svoje "fakty" overil. Ale ak už takéto veci robí aj najvyšší manažér v štáte, čo sa čudujeme, že potom vyskakuje aj kadejaký pandrlák-anonym?

Radoslav

Maťo: už vidím ako nejakému Dolnorakúšanovi kypí žlč ako Tebe a ako ťažko nesie (či "oblasť"? :-)) podľa Teba toto "neférové" "poníženie" od autora. Takže nabudúce bez zbytočných emócií či zveličených asociácií. Každý rád prijme korekciu.

Sona

Super tip, diky. Zoberiem maleho teraz v aprili na niektory okruh, ma rad vodu, stromy a zvieratka. Snad tam este nebude milion komarov.

DanielaM

Pekne si to pisal, my sme boli na biku, ale iba pri vstupe, nakolko bociany este neboli "naspat doma". Tvoje clanky pre rodiny s detmi su vzdy super a vzdy sa tesim, ked vidim dalsi. Super navody aj pre stastne babiny. Tvoje decka si s tebou asi uziju kopec srandy. Palec hore. :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov