Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prírodná rezervácia Marchauen a Marchegg

Diskusná téma K článku: Prírodná rezervácia Marchauen a Marchegg

Alebo kraj bocianov a histórie. V prírodnej rezervácii Marchauen (Naturreservat Marchauen) sa snažia o zachovanie pôvodných mokradí a lúk, čo prispelo k tomu, že sa miesto zaradilo medzi územia s najväčším výskytom kolónií bocianov bielych v strednej Európe. Záplavové územie lužných lesov a lúk rieky Moravy je sprístupnené tromi okruhmi so štyrmi pozorovateľňami. Okrem vodného vtáctva nám kraj ponúka možnosť spoznať jeho bohatú históriu, ktorá sa nás bezprostredne dotýka.

Zdenči

Zaujímavé, že tu vždy najviac pindajú ľudia, ktorí nenapísali ešte ani čiarku.
Niekedy by nebolo odveci sa sem vybrať s teleobjektívom a pofotiť si vtáctvo...kedy ideme? :-)))

Peto.z.bb

bazin, verim ze kazdy normalny clovek nevnimal v Tvojom informacne a inspirativne velmi hodnotnom clanku ani zamer klamat, a ani zamer prehanat. Takato informacna nepresnost sa stane kazdemu kto si da tu namahu a pokusi sa nieco Tvorit - vznikne to ci uz z nedostatku casu, ci z unavy, ci kvoli cudziemu jazyku, to je jedno. Je podla mna spravne, ze na to Mato upozornil, a ze sa to opravilo. Vzdy reagujem ked citam nieco nepresne, nespravodlive, provokacne atd., a teraz mam pocit ze nespravidlivo pomenuvas tu jednu nepresnost prilis silnymi a nevystiznymi slovami klamanie a prehananie - nie, bola to obycajna nepresnost, povedzme ze popri detoch a snahe byt v prirode nemas cas hrabat sa v encyklopedii, bodka :))

Bazin

vdaka, som rad ze sa to opravilo, vysvetlilo. Niekedy byva rano lepsie vecera...
Pisem pre ludi co ich moze zaujat. Nabuduce si dam pozor a klamat ci prehanat urcite nechcem.

Lubo

Hehe, preklep. Opravene :-).
Ano, je to vyhodou. Len treba rozlisit medzi konstruktivnou a destruktivnou kritikou. To je cele :-).

Shatterhand

@Lubo: Aký Rado, veď podľa článku to písal Roman. Viem, že má dobré články o nie práve notoricky známych chodníkoch a najlepšie sú tipy na knižky.
A keď v redakcii ujde hrubka dvojstupňovej kontrole, možno tá diskusia je 3. stupňom - oproti printovým médiam výhoda, nie?

Lubo

Dnesne media su prehustene negativnymi emociami a my tomu na HIKING.SK priestor davat nechceme. Sme proste taki a sme presvedceni, ze to ma zmysel robit prave takto.

Roman patri medzi nasich najlepsich autorov. Je zaroven citliva dusa a tato zdrvujuca kritika kvoli, este raz prepytujem chujovine, sa ho celkom slusne dotkla. A naco je dobre? Diskuter si tym zlepsil naladu, ako poriadne ztvrda niekoho dodr*** a ukazal svoju velkost?

U nas v redakcii prechadza kazdy clanok dvojstupnovou kontrolou, no niektore veci proste ujdu aj skusenemu studovanemu geografovi. Na tom predsa nie je nic zle a da sa na to upozornit bez valcujucej arogancie.

Shatterhand

@Maťo056: Tiež som mal včera chuť napísať, že názov článku je buď chybný alebo lživý, ale spomenul som si, koľkokrát už som bol za podobné príspevky redakciou či diskutujúcimi označený za zbytočného puristu, negatívne naladeného...

@Lubo: jasné, je to detail, ale celý svet je vlastne z detailov. Ja si naopak myslím, že poukazovanie na chyby informačnú hodnotu článkov zvyšuje. Či vadí len to, keď to niekto robí takýmto uštipačným spôsobom? Veď buď autora vyburcuje k tomu, aby bol druhýkrát presnejší, alebo ho naopak od ďalšieho písania odradí. Ale to zase poskytne priestor autorom, ktorí si s textom dajú prácu.

A hlavne, svet je pestrý, nebola by nuda, keby každý rovnako písal o tom, že sa bol prejsť v lese a v diskusii by každý tlieskal?

Radoslav

Mato, Lubo, autor - Roman: primárne ide o autora, lebo toto je v skutočnosti jeho altruizmus.
PaliT: i Tvojej reakcii škoda, stačilo naozaj len dobre zagoogliť...
Tak dobre, že sa všetko v dobrom vysvetlilo...

Lubo

Maťo056

Arogantne kometare ako ten tvoj mozu autorov ako je Rado odradit od pisania. A to prepytujem, za chujovinu na kvadrat.

Ano, fakticke chyby sa deju a bezne sa aj opravuju. To je krasa online publikovania oproti papierovemu. Citatelia na ne bezne zvyknu upozornit normalne a v priatelskom duchu.

Mimochodom, nabuduce akekolvekj haterske prispevky (co i len v naznaku) budu vymazane. Stekat po ludoch mozes inde, tu o to nemame zaujem.

Maťo056

Takže, teraz uvádzam aj svoj e-mail.
Aby som nevzbudzoval pohoršenie u nektorých diskutujúcich.
Ospravedlňujem sa autorovi článku za prehnane agresívnu reakciu.

To: Lubo - máš tu už aj môj email. Ak ti to pomôže.
Ja sa neschovávam za anonymitu, ver mi, že to nepotrebujem robiť. Ale netuším, prečo by s mal chcieť vedieť o mne viac. U mňa nemáš šancu, neskúšaj nič :-D ;-)

To: PaliT - ja si stojím za tým, že NEJDE o žiadnu súčasť národného parku! dokonca ani o súčasť Donau-Auen. Prestrelil si TY!!!

TO: Radoslav - autorovi sa ospravedlňujem. Hiking je ale naozaj stránka na vysokej úrovni. nejde o fórum, kde mamičky na materskej diskutujú kam by bolo fajn ísť na výlet. Uvádzať by sa tu mali len profesionálne články aby sme nezhadzovali úroveň tejto stránky.

To: Bazin - ďakujem za rýchlu opravu. Článok som si prečítal. Ach tá moja ješitnosť. Je výborný (ako aj ostatné články od teba). Ospravedlňujem sa za prílišnú horlivosť včera. Aj napriek slovám "PaliT" - nejde o národný park. Celkom určite. Prajem veľa dobrých reportáží. Peace

Bazin

sona, urcite sa mu bude pacit, komare-po zaplavach sa tam ozaj neda existovat

DanielaM, vdaka, nuz moji chlapy uz zacinaju zvladat dospelacke tury a budem musiet posunut pomyselne zezlo detskych tur :-)

Vladvlad, presne ako tam dali zakazovu tabulu uz chodim najskor po ceste :-(
Tak ta cena je fakt vysoka!

Vladvlad

Príjemný článok, pekné nenáročné lokality. Rakúšania dokážu využiť a sprístupniť každú zaujímavosť, ktorá sa ponúka.

Aj podľa trasy v mape je vidieť, že ste išli od cyklomosta k Schlosshofu a potom po ceste. Asi to súvisí s tou tabuľkou, zákaz vstupu - chránené územie a závorou, hneď na rakúskej strane. Vedie tadiaľ pekná lúčna cesta. Kým nebol sprístupnený cyklomost tento zákaz tam nebol, bez problémov sa tadiaľ chodilo, dokonca na stromoch tam boli vyznačené nejaké značky, niečo na spôsob náučného chodníka. Ale teraz je tam zákaz. Zdá sa mi to zvláštne aj keď pochopiteľné. Autá domácich pištolníkov tadiaľ samozrejme jazdia...
Rovnaké je to na opačnú stranu do Markthofu, tiež zákazová tabuľa, ale tadiaľ ľudia chodia.

Na doplnenie, na začiatku ešte píšeš, že na presun na miesto začiatku sa dá použiť vlak. Áno, lenže lístok, povedzme z Devínskej do Marcheguu, čo je 6 km a 7 min, stojí 3,2E. Nonsens.

DanielaM

Pekne si to pisal, my sme boli na biku, ale iba pri vstupe, nakolko bociany este neboli "naspat doma". Tvoje clanky pre rodiny s detmi su vzdy super a vzdy sa tesim, ked vidim dalsi. Super navody aj pre stastne babiny. Tvoje decka si s tebou asi uziju kopec srandy. Palec hore. :-).

Sona

Super tip, diky. Zoberiem maleho teraz v aprili na niektory okruh, ma rad vodu, stromy a zvieratka. Snad tam este nebude milion komarov.

Radoslav

Maťo: už vidím ako nejakému Dolnorakúšanovi kypí žlč ako Tebe a ako ťažko nesie (či "oblasť"? :-)) podľa Teba toto "neférové" "poníženie" od autora. Takže nabudúce bez zbytočných emócií či zveličených asociácií. Každý rád prijme korekciu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma