Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bachureň z Lipoviec v zime-nezime

Diskusná téma K článku: Bachureň z Lipoviec v zime-nezime

Asi každý z nás rád spoznáva miesta, kde dosiaľ nebol. Nie som výnimkou, preto som sa rád pridal k nápadu navštíviť jedno z najmenších pohorí – Bachureň. Síce v netypicky zimnom počasí, keď bolo zbytočné brať či už snežnice, nebodaj lyže, ale zato počas pekného slnečného dňa.

Peter61

na zastavek v Lačnove je :
info o CP tel: 0900 211 153

Milan_ke

stalo sa mi na Lysej Polane cosi podobne. Akurat ze dovolat sa na dispecing SAD bolo nemozne, nikto to tam nedvihal (8.2.14 cca 17:10).
(nakoniec autobus prisiel asi o 15 minut neskor, mal nejaku poruchu a tymto dakujem soferovi, ze nez sme prisli do PP, stratu dohnal a ja som stihol rychlik domov).
Chcel som tym len povedat, ze mat cislo na dispecing nestaci...

Ragnarokkr

To je už len hra so slovíčkami. Neprišiel = vysral sa na to. Dôvod - asi cesta. Akceptujem. Aj keď vtedy ma to naštvalo

Peter61

Ragnaokr, napísal si, že "vodič sa na to vyserie" a evidentne si nezohľadnil profil cesty a sneh.

Ragnarokkr

Svego: Nemám problém s tým, ak by vodič pre zlé podmienky nevyšiel hore, to mu odpustím, ani som nenapísal, že to spravil len tak zo srandy, pointa toho celého je, aby ľudia radšej išli až do Lipoviec, lebo sa môže stať že pre nejaký dôvod zmeškajú trebárs posledný spoj domov. Radšej varujem turistov že z jednej zastávky nie je cestovný poriadok železne platný ako keby potom niekto musel riešiť vlastný odvoz...

Svego

Prepáčte, ale nedá mi nezareagovať. Hiking ako jedinú stránku sledujem pravidelne takmer od jej vzniku, a som na nej ako na jedinej aj zaregistrovaný. Vážim si prácu jej autorov a aj mnohých prispievateľov. Napriek tomu, že mnohé tu opisované oblasti už mám dávno a viackrát prejdené zo všetkých strán, vždy tu nájdem nejakú novú inšpiráciu alebo iný pohľad na mnou už poznané. Veľkou pomocou pri plánovaní mojich potuliek je najmä hikingácka mapa, pred správcami ktorej klobúk dole. Do diskusií sa veľmi nezapájam, pretože sa bohužiaľ aj na Hikingu občas končia kontraproduktívne. K popisovanej trase snáď len jedna poznámka. Je na každom, nech si vyberá smer trasy lubovolne, ale podľa mňa by v konkrétnom prípade bolo vhodnejšie voliť presne opačný smer. Teda hore kaňonom do Lačnova, okolo kaplnky na hrebeň a po popisovanej trase zísť v Lipovciach pri cintoríne.
Čo ma ale prinútilo ku tejto poznámke, sú reakcie niektorých diskutujúcich na premávku autobusov SAD v danej lokalite. Vážení, prosím, aby ste kritizovali len to, čomu aspoň trochu rozumiete. Zodpovedne Vám prehlasujem, že vodič autobusu si v žiadnom prípade nedovolí bezdôvodne ukončiť predčasne spoj v Lipovciach. Súdiac podľa príspevkov, nikto z Vás nemá ani približnú predstavu o práci a zodpovednosti vodiča. Nehovoriac o skúsenostiach s riadením autobusu, ktorý okrem toho že má 12m na dĺžku, váži okolo 15 ton. Ak ste niekto s autobusom cúvali z polcesty medzi Lipovcami a Lačnovom späť do Lipoviec, pretože hore to jednoducho pre centimetrovú vrstvu snehu vytvárajúcu pod kolesami ľad nešlo, alebo ste schádzali s autobusom z Lačnova a na ceste Vás držali len snehové mantinely, prosím. Môžeme na tému práce vodiča spustiť diskusiu, ale na inom mieste. Tu sa venujme turistike.

Ragnarokkr

To bola hrebeňovka Sabinov - Bachureň - Lačnov. Bol to taký všelijaký deň, čo sa počasia týka. Ráno fúkal vietor v nárazoch aj 60-70 km/h. Na Kohúte mi statív nebol nič platný, zhadzovalo ho aj s foťákom. Pod Bachurňou už lietali trocha vločky, hore prišla zo západu snehová víchrica. V doline striedavo snežilo, a keď sme sa dostali do Lipoviec, tak o pár minút na to začalo riadne husto sypať.. Veľmi pekná túra, škoda že vtedy som nestihol napísať článok, pokiaľ som mal všetky detaily v hlave

Peter61

V tom snehu by mohol byť pes zakopaný.
Jedna vec je auto a iná vec autobus. Tam imho chodieva 12 metrový, takže v tej zákrute nad Lipovcami aj na suchej ceste je zábavisko a potom stúpanie.
Mne stačilo kormidlovať mikrobus na Furkapaß a pred autobusárom, čo nás tam viezol predtým na Karose, doteraz smekám.

Ragnarokkr

Stretli sme po ceste jedno auto, a nevyzeralo že by malo problémy. Vrstva snehu na ceste bola malá

Ragnarokkr

Keď sme išli dole, snežilo, trocha sa miestami šmýkalo. Možno to skutočne vodič nechcel riskovať kvôli vozovke, ale nerobil som ani vodičák, nemám skúsenosti, tak nechcem teraz hádať či by bus bol schopný vyjsť hore. Na tom lístočku už neviem, ale na tej kruhovej ceduľke SAD bolo číslo na infolinku, ale asi nejaké staré, lebo kamoška čo volala povedala, že sa nevedela dovolať.

Peter61

Takže bolo na ceste toľko snehu, že by to bolo nezjazdné pre bus? Na cestovnom poriadku nebol kontakt na dispečing SAD ?

Ragnarokkr

Keď sme potom prišli domov, už sa nám to nechcelo riešiť, a sme na to aj trocha po čase zabudli, aj keď hej, máš pravdu. Tvoj článok o Lačnove vytiahol na povrch spomienky :-) Zaujímalo by ma, či dakto tuná mal už podobný zážitok

Alexander

osobne nerád bonzujem, ale v tomto prípade by som nejaký mailík možno napísal, ide tu totiž o to, aby sa to nestalo niekedy inokedy aj iným...

Ragnarokkr

Bolo to presne v sobotu 7.12.2013, nikto sťažnosť nepodal. Jednalo sa o posledný autobus do PO o 17:20. Nebol som sám, mám 3 ďalších svedkov (bohužiaľ nie sú na hikingu). Čakali sme 15 minút naviac, nič nešlo, tak sme sa vybrali pešo do Lipoviec, kde po nás prišiel nakoniec alternatívny odvoz (Lačnov nemá ani krčmu, neoplatí sa tam čakať). Na poslednej zastávke v Lipovciach boli v snehu zreteľné stopy po autobuse ako sa tam otočil, a šiel do PO. Pričom v Lačnove je napísané, že tam má o 17:20 zastaviť, nad časom je 6 v krúžku, čiže všetko sedelo, mal ísť v sobotu. Jedine že by vtedy bola nejaká výnimka o ktorej som nevedel ani ja, ani cp.sk kde všetko tiež sedelo. Je mi jedno, či sa to niekomu zdá nepravdepodobné, len chcem varovať turistov, aby sa 100% nespoliehali na SAD v tejto oblasti. Od Lipoviec nižšie som nikdy problémy nemal, len vtedy raz v Lačnove.

Alexander

Inak tiež mi príde až nereálne, aby si to vodič busu dovolil. Veď stačí možno jedna - dve sťažnosti a končí...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma