Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Heli Kraft a Geiler Hengst

Diskusná téma K článku: Heli Kraft a Geiler Hengst

Koncom septembra som zamieril do Rakúska na dve atraktívne zaistené cesty, ktoré ležia na okraji Kalkalpen. Prvá sa nachádza v známom lyžiarskom stredisku Hochkar a druhá pár kilometrov západnejšie v údolí potoka Laussa. Sú to moderné ferraty a treba povedať, že nesklamali. Heli Kraft je jedna z najzaujímavejších zaistených ciest, aké som išiel a Geiler Hengst je najnáročnejšia. Doposiaľ som ešte nešiel tak ťažkú zaistená trasu.

Peter61
@ knor : jasne, viem , ale aspon ako bokovku by si mohol Ig -)
MisoB

Vďaka za upozornenie - fotky som pootáčal... ale treba prehliadaču vymazať cache, bo si veľa pamätá :)

Knor

Tusim sa cosi zmenilo, pretoze povodne sa tie fotky zobrazovalo dobre. A tu dost zalezi na tom, co je hore a co dole :-) .
Inak, ja Nobelovu cenu dostat nemozem, lebo za matematiku sa nedavaju (inak by som mal doma uz aspon tri :-D ).

Phalike

Nie velmi k teme ale na tomto clanku som si vsimol ze pri rozkliknuti fotiek ich zobrazuje neotocene, teda tie fotene na vysku su po sirke a tak ta feratka vyzera zaujimavo ked nevie clovek kde je hore a kde dole ;)

Knor

Zdravim,

Asi, asi... ale nechapem, kam tam to "seil" chcu dat. Leda tak spustit ho uplne zhora (alebo zatlct skobu). Inak, dole to ma cervenou farbou napisane 3. Lenze ked som vyliezol "zaistenu cast" (doteraz som netusil, do akych uhlov viem dat ruky a najma nohy), tak hore bolo treba ist "za roh" po oranzovych (t.j. cerstvo olupanych) skalach a to som si v tak exponovanom terene bez istenia netrufol. Musel som to cele pekne zliezt tadial, kadial som liezol hore. Bola to fuska.

Inak, mam to zo stranky volki.at$ret - super stranka. Ozaj sa tie Steigy daju podla nej najst. Perfektny je najma Babygrat, ci Leitergrabengrat alebo spodok Zahmes Pechersteiglein.

Inak, pred tyzdnom som sa na Gipfeltreffen zaregistroval. Planujem v lete ist Grosse GesauseUberschreitung (fantasticka cesta) a az po prihlaseni mi spristupnili obrazky.

Private

Martin, to bude tym 4- (podla Gipfeltreffen.at) Kde Ty na tieto chutovky chodis? :)

"Payerbacher Steig (E, 4-) ...nur teilweise versichert, ohne Seil wird's schwierig."

Knor

Zdravim,
Reagujem az teraz, bo som bol na 3-dnovom cundri z Plastoviec do Lucenca a vratil som sa az nocnym vlakom.

Sona: Podla mna je to tazke, hoci viem, ze hodnotenie obtiaznosti je individualne. Ludia s dlhymi rukami a nohami hodnotia feraty inac, ako ti, ktori su drobnejsi. Ale pred tyzdnom som siel cosi, co bolo pre mna este narocnejsie. Je to na Hohe Wand a vola sa to Payerbacher Steig. Nie je to ferata, skor zaistena cesta (par tenkymi kolikmi), ale vysiel som to len nad zaistenu cast, dalej som si netrufol. Je to prilis exponovane na to, ze sa tam neda istit. Susedna cesta Zahmes Pechersteiglen, z ktorej na Payerbacher Steig vidno, je lahka.

Kekeser: Myslim, ze clovek moze byt "nadrzany" pred tou feratou. Ale na nej rychlo zvadne :-).

Kekeser

Super clanocek, palec hore aj za vykon, mna zaujal aj ten nazov "Geiler Hengst", ze "nadrzany zrebec"??
Je tam nejake prepojenie s tym co clovek zazije na skale? :) :)

Fangorn

super. ten Geiler Hengst je dobrý tip. vďaka :)

Sona

Tak to ked Ty uz napises, ze je nieco adrenalinove a tazke, tak to bude asi pre normalneho smrtelnika nezlezitelne :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma