Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Renčišov – Buče – Mindžová – Hermanov

Adee.e

Peter61: Kec budzes v Hermanofcoch, daj znac.

Ragnarokkr

Po konverzácii s ade.e sme prešli k činom, a vytvorili aspoň na Faszbúku skupinu pre všetkých milovníkov Bachurne, ktorá bude spĺňať cieľ informovať o aktivitách a novinkách súvisiacich s pohorím. Všetci ste vítaní: facebook.com/…/14010765368264…

Ade.e

to ragnarokkr
Ja tiez som niektore useky este nepresiel. Napr. od Lipan resp. Sabinov cez Mardunu po zelenej cez Zliabky k sedlu Bachurni. MOhli by sme to prejst spolu, ak by si nebol proti a vychadzal cas. Co sa tyka moznej stranky. Urcite by tam mohlo byt info o Bachurni ako takej, trasa chodnikov s fotkami, popisane jednotlive zaujimavosti, utulne, studnicky. A samozrejme autorske clanky a odkazy na clanky o Bachurni, Diskusia ap. Zial, ale v tvorbe stranok nie som zdatny, takze by sa toho musel chytit nejaky expert. Pomoct by som mohol akurat pozhananim info ap..

Peter61

Ad svego : autobusaci

Obojstranna prednasranost skodi veci.
Ked som si tak v hlave urobil inventuru cestovania linkovym busom , tak mi doslo, ze v poslednych rokoch najviac je to asi RK-Donovaly a Certovica - L.Hradok ( LIOR a mensi dopravcovia). Takze nebudem sa vyjadrovat k SAD PO.

Doteraz som nepochopil, ze ak sa opytam, ci mam dat velky batoh do kufra, tak, tak mi dakedy sofer povie "nie" a o dve zastavky nastupi rota miestnych pravidelnych cestujucich. Vystupovat s takou svinou je potom zabava pre vsetkych vzadu.

Ragnarokkr

Bachureň mi učarovala, rád poskytnem nejaké fotky v plnom rozlíšení, ideálne za nejaký čas, keď nafotím všetko poriadne. Hrebeň som kompletne prešiel len raz, a to som sa ešte zoznamoval s foťákom, čomu zodpovedajú i výsledky. Časť od Lipoviec cez Mindžovú, Buče do Nižného Slavkova mám zdokumentovanú lepšie. Netrebalo by na plánovanej stránke zabudnúť ani na upozornenie turistov na možnosti prespania, či už na Chotárnej, alebo na Kamennej

Ade.e

Zaujimave citanie ako aj ostatne. Zijem pod Bachurnou a chodil som tam uz od detstva. Ale az teraz viem dokonale precitit jej krasy. Na Slovensku je vsak toto pohorie nezname, pricom nieje o nic horsie od ostatnych. Vacsiu reklamu mu v poslednej dobe robi Utulna Chotarna. No Bachuren ma aj skryty skvost vpohode pseudokrasovej priepasti Parkane. Razovitu dedinu Lacnov, ci Sarissky raj v podobe Lacnovejskeho kanonu. Jaskyna Zla Diera. Viac menej su tieto lokality v Sarisi zname, ale asi malokto ich pozna z ostatnych casti vychodu ci celeho SK. Ked som turistikoval po vychode, vsimol som si ze svjoe stranky ma susedne pohorie Cergov, podobne maju aj Slanske vrchy. Preto ma napadlo, ci by nebolo dobre nejaku stranku spravit aj pre Bachuren, pripadne spolocne s Braniskom. Svoju stranku sice ma BAchuren, ale len ako MAS, reg. zdruzenie. Nebolo by zle zhrnut info o bachurni, jej skvosti a samozrejme clanky o turach ako tu na hikingu ap. Mysim, ze by to napomohlo bachurni. Co vy na to?

Svego

Áno, tak ako píše Peter Miler tento kraj je nádherný. Keď som otvoril stránku Hikingu, potešilo ma, že je tu nový článok o tomto kraji. Prečítal som len úvod a nechal som to tak, pretože mi opäť nedá nezareagovať na invektívy voči práci vodičom autobusov. Nebudem sa rozpisovať o mnohých povinnostiach a zodpovednostiach vodiča voči cestujúcim, ale vážení turisti, skúsme si uvedomiť aj tých zopár povinností, ktoré máme ako cestujúci. Konkrétne autor článku autor článku keby si prečítal prepravný poriadok SAD Prešov, tak by v článku 15 našiel aj toto:"Ak cestujúci platí vodičovi, treba aby prispieval k plynulému vybaveniu cestujúcich platením cestovného odpočítanou finančnou hotovosťou. Odpočítanú finančnú hotovosť je cestujúci povinný pripraviť pred nástupom do autobusu." A všeobecne - niektorí vodiči nemajú radi niektoré partie turistov možno preto, že porušujú prepravný poriadok tým, že sú hluční, že nechávajú po sebe v autobuse neporiadok, alebo veľmi radi s vodičom diskutujú na tému nutnosti platenia za batožinu. Tých problémov je podstatne viac, a možno práve v tejto oblasti pracujú mimoriadne nervózni vodiči.
Ale fotky z túry sú pekné.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum