Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vápenná (Roštún) z Dolian a späť

Diskusná téma K článku: Vápenná (Roštún) z Dolian a späť

Dnes som mal iné turistické plány, do lesa som chcel ísť až poobede a chcel som si počkať na posledné lúče slnka na malokarpatskej Vysokej. Pri pohľade z okna si hovorím, že by bola škoda nevyužiť celý deň a pozrieť sa aj do ďalších končín Malých Karpát. Veď na Vysokej som niekoľkokrát do roka.

Bazin

Prijemne napisane. Hodnotim aj opis historie prejdenych miest a doplnujuce linky, a samozrejme trasu v mape a foto.

PaliT

Fajn článok aj fotky, takmer na všetkých miestach som už v rozličnom čase bol, toto je pre mňa asi najobľúbenejšia oblasť Karpát. Mám pocit, že o pálení uhlia v sedle Uhliská som kdesi písal, keď som tadiaľ išiel, tak som narazil na autom urobenú ryhu a v nej bola zreteľná vrstva uhlia. Rozhrabal som to tam a skutočne tam boli zreteľné zvyšky po drevenom uhlí v širšom okruhu.

Zdenči

Aby bolo jasné, tým linkom chcem len poukázať na skloňovanie názvu dediny Doľany (že som si to nevymyslel) a nie robiť niekomu reklamu, aby to nebolo zle pochopené...

Joe Digital

Pred rokmi som vyliezol s autom (Fiat Cinquecento!)až k horárni Zabité, kde som ho nechal zaparkované.Na mape totiž bol vjazd povolený až sem (značku - zákaz vjazdu), ktorú som uvidel na konci Dolian som odignoroval. Urobil som okruh smerom na Lošonec, Majdan.Keď som sa vrátil, aktívny lesník mi nechal za stieračom výhražný lístok s pokutou, ktorú ak nezaplatím , tak...a pod.Dokonale ma to vytočilo,tak som mu zavolal, či mu nevadí zhruba sto a viac áut poľovníkov, ktorý v tom čase utužovali stav našej prírody v zariadení Solírov, ktoré je hlboko v lesoch ďalej od môjho stanoviska na asfaltovej ceste.Rovnako bol úžasný pocit ísť po lesnej ceste kde bolo viac ako pol metra bahna a celý les bol zničený ťažbou obrovskými strojmi.Na to mi povedal, že "Oni" mali povolenie.Toto je ilustrácia slovenského prístupu k prírode.Buzerovať neškodného turistu ale zatvárať oči pred masovým ničením prírody - lebo "Oni" majú povolenie..Pokutu som nakoniec neplatil, ale keby som tým zachránil to, čo som vtedy videl už definitívne zničené, rád by som zaplatil aj dvakrát.

Merhorn

Fotky fajne, ako vzdy od teba zdeno, to ani komentovat netreba :)

Merhorn

Tuto trasu mam v plane na biku. Neviem sa uz nejak a hlavne v lete dokopat chodit v MK na peso, strasne ma to uz ubija, ale bike je ina kapitola :)

Janovarga

jazykovy offtopic
normalne som chvilu nevedel zaradit, kde tie doliany sú :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov