Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Salaš pod Kanderkou

Diskusná téma K článku: Salaš pod Kanderkou

Priamo na hrebeni Štiavnických vrchov neďaleko Kanderky sa nachádza salaš. Jeho stav nie je dobrý a tak neponúka pohodlné miesto na turistické prespanie. Je využiteľný skôr ako núdzový prístrešok v prípade náhleho zhoršenia počasia, či keď nás zakvačí noc. Napriek tomu, že som okolo neho prešiel už desiatky ráz, všimol som si ho až prednedávnom - je totiž ukrytý v sedle nad mojím obľúbeným modrým chodníkom.

Wallendorfer

tak taketo "budy" ma vedia pobavit, vonku by musel byt asi poriadny fekal,zeby ma tam niekto dostal, resp. vonku by mi muselo hrozit vacsie nebezpecenstvo nez to vnutri-teda ze mi cela buda spadne na hlavu....

Tono

... ale pocas takeho krupobitia, alebo pri prietrzi mracien je to velmi fajn vec!

Misob

Ja som zas vdacny za kazde pristresie, najma ak sa da aj zavriet a nemam stale pocit, ze ma pride okostovat nejaka chlpata potvora... :)

D"Ady

ked som tam bol naposledy, bolo vo vnutri aj v okoli primerane cisto. a z niektorych pohladov je buda neskutocne fotogenicka (OT - daju sa nejako pridavat fotky k cudzim prispevkom ?)

Raymond

wallendorfer cim vacsi fekal vonku ,tym vacsia pravdepodobnost,ze ti ta buda na tu hlavu spadne, nemyslis?

Daulagiri

V októbri som tento salaš navštívil kedže som šiel okolo vrámci vrcholovky Štiavnických vrchov a musím súhlasiť že je tam slušný neporiadok a celkovo to pôsobí na spadnutie, ale aspoň pred búrkou by som sa tam určite ukryl.

Daulagiri

Tak 23. 10. som opäť nakukol dnu, salaš stále stojí, stále v takomto úbohom stave.

FunTTomas

salaš začiatkom júna 2014 bol v dosť úbohom stave. Vnútri neporiadok a strecha deravá, ale pod časťou krytiny by sa dalo ukryť v nečase, len nevábny interiér neláka z nocľahu.

Daulagiri

Dnes som šiel okolo vrámci snežnicovačky hrebeňom. Nakukol som dnu a nič sa nezmenilo, neporiadok, sneh a možno pribudla nejaká diera v streche. Ale stále stojí.
Inak na potulky Štiavnickými vrchmi teraz berte snežnice alebo bežky, prašanu tak priemerne pol metra.

Ade.e

aka pekna utulna by z nej mohla byt..

Jjano

Bol som pozrieť predvčerom, stav sa opäť zhoršil, už chýba najmenej štvrtina strechy, vnútri nie poriadok. Dvere už nie sú vôbec. Celkovo vhodné iba ako naozaj veľká núdzovka, v prípade dažďa tak pre dvojicu, trojicu.

Samuel Backady

to by sa naozaj nikto nenasiel opravit aspon tu strechu ? napriklad ti pastieri ... preco si ludia na Slovensku nedopraju ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma