Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Koliba na Ohništi

Diskusná téma K článku: Koliba na Ohništi

V Nízkych Tatrách sa nachádza množstvo prístreškov, kolíb, útulní a turistických chát. Jednu málo známu kolibu, vhodnú na prenocovanie pri vašich potulkách, nájdete aj na Prednej poľane na Ohništi. Koliba stojí na rozsiahlej krasovej planine masívu Ohništa.

Mário

No tak už i tato se dostala na web...

... v mlze, za tmy a při snaze o první nalezení této opravdu zapadlé koliby celkem problém najít. Je vidět až za takovým menším hřbetem na konci louky.
V zimě určitě dosti kosa. Trámi profukuje a ve vnitř je navátý sníh.

Acer16

Neviete niekdo v akom je stave?dá sa prespat?

Daulagiri

Tak môžem potvrdiť že táto koliba stojí (spal som v nej tento týždeň), ale fakt je trošku problém ju nájsť. Inak strecha ako ementál a v stenách tiež diery takže v daždi a zime zrejme nič extra.

Obsidian

Co sa tyka hladania koliby tak azimut od razcestnika "Ohniste - polana" je cca 85 stupnov. Po asi 600m sa dojde k uzkemu (asi 20-30m) prieseku a za nim sa na mensej polane nachadza tato koliba. Pekne to vidiet tu: maps.google.com/maps?f=q&…

Stav k zaciatku oktobra je rovnaky ako popisuje daulagiri. Vo vnutri su vsak na pricniach naskladane nove dosky (do vysky asi 1m nad podlahou). Zrejme dojde k rekonstrukcii. Vnutorne ohnisko tam uz nebolo, ostal len komin.

Pawel

GPS souradnice uvedene v popisu HRUBE NESOUHLASI!!!

Adushka

Pawel, ak si tam bol a mas to presne zamerane, tak to prosim uved sem a v clanku sa to upravi. Clanok je trochu starsi, takze je mozne, ze poloha bola vtedy odhadovana len podla mapy.

Pawel

Velmi se omlouvam, ale chyba nebyla v uvedenych souradnicich, ale evidentne v kalibraci meho pristroje, takze pokud to jde, smazte prosim muj prispevek.

Tombo

Info o stavu boudy z 28. října 2010: Koliba má novou střechu, ale stěny nejsou moc utěsněné. Vnitřní ohniště je obnovené.

Kks

cavko, UPOZORNENIE ! spal som v nej 15.10,vnutri nefuka, strbava vo firestene kde sa vchadza ale moc to nevadi. vnutorne ohnisko pre spartansky zalozenych :D, vnutri zapalky, dostatok miesta, list od pily,stary kabat a hajzlovy papier, dost dreva na podpal, vnutorny komin si vsak treba poskladat. POZOR! najt tuto kolibu neni az take lahke. hladali sme ju prvykrat v hmle a slabej viditelnosti asi o 6 vecer. su dve moznosti : ist malo vychodenim chodnikom okolo posedu zlava, po asi 200 metroch na rozsiahlu planinu,v ktorej je mensie sedielko. oproti nemu asi styridsat mertov dlhym nevyraznym priesekom v lese dolu, strecha je videt uz z lesa. druha moznost je ist od razcestia pod ohnidtom dolu smerom na svidovske sedlo, asi po troch minutach sa otvori nalavo velka planina. vtedy sa otocit chrbtom k chodniku a co najviac rovno za nosom, asi 300 metrov to vyzera beznadejne, az prekonate travnaty prah a potom ju uz je videt. pozor, teren k nej veduci je plny vymolov a uplne idealny na zranenie kotnika, naponahlat sa, navyse v zime sa hodne smyka. este jedna alternativa, keby ste nenasli kolibu, je motnost nocovat v pomerne novom polovnickom posede, ktory je videt od razcestia, je kvalitny, su v nom molitany a komfortne sa tu vyspia traja ludia. ak vsak chvilu pobludite po krasovych planinach, urcite ju najdete, najprv to ozaj vyzera beznadejnde. skvela zasita koliba kde nikoho nestretnete :)) vela stastia pri hladani :))

Jjano

Koliba dnes v poriadku, je uprataná, v pohode. Zabudol som si tam červenú šatku, ak ju niekto nájdete, tak to je moja. Vyperte si ju a používajte :-)

Ursus

Tvoju
šatku používa lebka kravy pribita nad vchodom :-) Koliba ma prekvapila.Je tam vsetko co treba. A dokonca hromada dreva. Velmi pekna miesto. skutocna romantika.

Jjano

No, keby niekto tú šatku zniesol dole, tak by som bol vďačný... mám k nej akýsi citový vzťah a rád ju vykúpim napríklad jedným pivom :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma