Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Indonézia – Gunung Merapi (Hora ohňa)

Diskusná téma K článku: Indonézia – Gunung Merapi (Hora ohňa)

Zobúdzame sa s Alfonsom po krátkom poobedňajšom šlofíku. V hoteli, ktorého meno Monica je pre nás ľahšie vysloviteľné, ako ulica Sosrowijayan a mesto Yogyakarta. Máme za sebou skoré ranné vstávanie a celodennú návštevu chrámov Borobudur a Prambanan. Keďže sme sa ocitli na ostrove Jáva, konkrétne v jeho centrálnej časti, kadiaľ prechádza známy Ohnivý kruh (Ring of fire), nenechali sme si ujsť návštevu najaktívnejšej sopky Indonézie - Merapi (v jazyku bahasa "Hora ohňa").

Bazin

parada, pekne citanie. Hned som sa preniesol na nas trek na sopku Pico de Teide na Tenerife. Zaujimave foto.Vdaka. Hned by som si obul topanky a niekam vyrazil.

Jantaara

Juchú, paráda! Sopky ma odmalička fascinujú.

Ja nikam nejdem! ....Presne toto som si pomyslela, keď nám kázali pár minút po výstupe na Stromboli odísť preč, lebo sa otočil vietor a vraj by to mohlo byť nebezpečné. Vytúžený výlet, celá dovolenka sa konala len kvôli nemu. 3 mesiace pred ňou som skúmala na nejakej vulkanologickej stránke každý deň, či sopka začala chrliť, lebo po väčšom výbuchu stíchla, len dymila. Ale pred dovolenkou sa zase rozbehla. No my sme nakoniec nevideli takmer nič. Bolo mi do plaču.
No ten pocit, keď zem dunela pod nohami, bol ohromujúci. (Hádam sa mi tam podarí ešte raz dostať.) Takže plne chápem tvoje pocity na vrchole a duplom, ak sa oblaky rozstúpili.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma