Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jablonica – Brezová p. Bradlom – D. Voda

Diskusná téma K článku: Jablonica – Brezová p. Bradlom – D. Voda

Cez víkend ma čaká návšteva obce Dobrá Voda, a tak v predstihu rozmýšľam, akou turistickou trasou by som sa do nej dostal. Možností je niekoľko. Konečné rozhodnutie o trase padne až v sobotné ráno v Trnave. Kupujem si lístok na vlak, cieľom je obec Jablonica. Odtiaľ povedú moje kroky v ústrety Dobrej Vode. A ešte netuším, že pôjdem celkom netradične.

Vladvlad

Vďaka, som rád, že sa článok páčil.

kryptajuliett: to hádam nie, koľaje nech tam len pekne zostanú. A možno v roku 2345 sa vybuduje aj spomínaná trať na Myjavu. Podľa najnovších tajných plánov slovenských železníc, tadiaľ totiž bude jazdiť Train Grande Vitesse :)))

miroro: samozrejme, okolie je vhodné na cyklistiku, množstvo lesných a asfaltových ciest ponúka nespočetné množstvo kombinácii rôznych trás. Nudiť sa tu nedá.

Pavel: tak nech sa ti tu páči. Na trase v tejto oblasti sa dajú navštíviť aj v minulom článku spomínané zaujímavosti dobrovodského chotára hiking.sk/…/tulacka_dobrovods…

Pafi

Ahoj, článok je parádny,vďaka za tip, určite sa ta zastavím, keď budem brať sä údolím Dobrovodským :o), čo plánujam tak do mesiaca

Miroro

nadhera, to musela byt krasna prechadzka. doporucujem na Dobru Vodu bikom a odtial na Katarinku, to je pecka.

Kryptajuliett

Bicyklom by to neslo po tych prazcoch?V zahranici je trend prebudovavat taketo zabudnute zeleznice na cyklocesty.Este k tym drezinam:z piestan do vrboveho je tiez taka zabudnuta trat,byvaju tam kuriozne preteky prave na manualne pohananych drezinach,to by mohlo byt celkom zaujimave sa na takom niecom povozit.

Vladvlad

Soňa: som rád, že článok zaujal.
Chodník je viditeľný aj na priloženej trase, presné súradnice tu mapy.hiking.sk/?x=17.5263… Jednoducho povedané, z Brezovej sa ide po modrej značke. Neďaleko stanice a ihriska, hneď na začiatku lesa sa pokračuje mimo značky priamo hore vychodeným chodníkom a príde sa tam.

Sona

Vyzera to super. Uz druhy clanok z okolia Dobrej vody, ktory ma velmi navnadil na skore zaradenie lokality do turistickeho programu. Zatial som bola len na D. hrade a v PR Slopy po cervenej znacke. Ten akoby hrebenovkovy chodnik s borievkami "chodnikom k cervenej znacke" je kde presne? Mozes dat suradnice? Vdaka.

Vladvlad

Pavol: onedlho sa dočkáme toho, že aj spomínaný úsek Jablonica-Brezová bude len spomienka. Je to len otázka času.
Ale opisovaná trasa bola zaujímavá, som rád, že som si ju prešiel.

PJano

Typ na podnikanie na podobných "zabudnutých" koľajiskách: Vyrobiť si "cyklodrezinu", napríklad dva bicykle so špeciálnymi kolesami navzájom spriahnuté jednoduchou rozoberateľnou rúrkovou konštrukciou, príp. tandem s pomocným stabilizačným kolesom na skápacom /demontovateľnom ramene. Samozrejmou súčasťou by mesel byť súhlas správcu / používateľa trate a vylúčenie akéhokoľvek situácií, ktoré by ohrozovali bezpečnosť.

PaliT

Zaujímavé, netradičné, pohodové :)
Pripomenulo mi to dávnu túru po nedokončenej železnici z Plav. Mikuláša smerom na Jablonicu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum