Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fínsko – NP Oulanka

Diskusná téma K článku: Fínsko – NP Oulanka

Mám rád severské krajiny, možno preto, že Švédsko bola prvá krajina na Západe, kam som sa po ´89 vybral na vander. Na jeseň 2012 sme sa cez internet dali dokopy dvaja chlapi a dve ženy, s tým, že pôjdeme do Grónska. Dvakrát sme sa osobne stretli, všetko prebrali a v decembri, deň pred kúpou leteniek som dostal e-mail, že som starý a že pôjdu len oni dvaja mladí. Nuž aj takto sa človek dozvie, že mladosť je za mnou a dôchodok v nedohľadne. A tak som sa poobzeral po ponukách CK a vybral sa do Fínska. Autobusom sme išli z Brna cez Poľsko, Litvu, Lotyšsko, Estónsko a trajektom cez more do Fínska. Spali sme vo vlastných stanoch, zväčša vo voľnej prírode. Počasie nám vyšlo neskutočne, komáre sa niekam vytratili a polpenzia pripravovaná kuchárom bola veľmi pestrá a chutná. Okrem Helsínk sme navštívili jedenásť národných parkov a na polárnej kružnici aj Santa Clausa.

Miroslav Svitek

Okrem jedného parku, ktorý spomínam v ďalšom článku, sme nikde nevideli stráž, či správcu parku. Takže sme asi neplatili, aj keď to všetko bolo v réžii vedúcej zájazdu. Ostružník sme žiaľ nevideli.

Knor

Zdravim,
Pytali cosi za vstup do toho parku? Volakedy davno som kdesi v tych oblastiach bol a viac ako cucoriedky mi tam chutili "moltibeeren", vid: cs.wikipedia.org/…/Ostružiník… Vypada to ako jahoda, len plod neovisa ale trci dohora a ma to fantasticku chut.

Sona

Vyzera to zaujimavo. Take cervene skaly som zatial videla len v USA.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma