Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata Zámok pod hradom Muráň

Diskusná téma K článku: Chata Zámok pod hradom Muráň

V rozsiahlych oblastiach Slovenského rudohoria nie je veľa chát, ktoré umožňujú nocovanie pri túrach. Jednu z nich nájdeme v nepochybne krásnom a divokom kraji Muránskej planiny. Keďže sa o nej nedá hovoriť ako o plnohodnotnej turistickej chate, pokúsim sa zhodnotiť situáciu a dať zopár rád, aby ste odtiaľto neodchádzali sklamaní.

Wbk

*oprava: (13.-15.VI.2020) - samozrejme. Ale určite rád by som sa tam videl aj najbližší víkend :-)

Wbk
  • Občerstvenie fungovalo (víkend).
  • Na nocľah sme sa nepýtali, každopádne na noc zostávala chata prázdna.
  • Veľmi priateľský starší chatársky pár nám naozaj ochotne dovolil prespať na verande chaty. Strávili sme tam napokon dve noci (20.-22.VI.2020).
  • Za všetko im od nás patrí všetka česť.
Plavcik128131

7.7.2018 sme boli na chate Zamok, po precitanij tolkych negativnych referencii na chatara som ho musel ist vidiet na vlasne oci ;-) Avsak, zjavne toho chatara uz vymenili, lebo nas na chate cakal prijemny a tichy starsi pan so sedivymi vlasmi. Kedze sme sa v ten den potrebovali presunut spojmi az na Zbojsku tak sme sa s nim zjednali a odviezol nas tam svojim autom.

TomXX

Tiež by ma to zaujímalo - minulý rok sme išli tesne okolo, ale na hrad ani chatu sme neboli pozrieť...

-otaznik-

Zdravim,
ozivujem temu:mate niekto info o tom ako chata funguje? Web uvadzany v clanku je mrtvy, pevna linka zrusena. Posledne prispevky o "chatarovi" skor davaju dovod neskusat sa tam ozyvat, no posledna reakcia tu je dva roky stara. Za postrehy vdaka.

Muska

No tento o nevychovaných turistoch poznám.. :)
.. mali sme tú česť, ledva nás ubytovali za peniaze (lebo sme vraj len dvaja).. a reči ako je to pre nich nerentabilné a všetci sú zlí a stále od nich niekto niečo chce.. Akoby ich niekto nútil tam chatárčiť.

Elrarach

Spali sme tu z 22 na 23/4/2016. Veranda uz kvoli nevychovanym turistom, ktory nedokazu po sebe trochu upratat byva zamknuta. My sme mali stastie na majitela, ktory nam verandu odomkol, tak sme mu ju rano vyzametali, aj nejaky drobak za ochotu nechali :-)

Potohpak17

Netusim kto to bol lebo vrieskal na nas len spoza odchyleneho okna v tej kuchyni ci to to tam vlasten je. Dnu som radsej nenakukol. ale jedno viem viacej sa tu ani nezastavim .

Peto z BB

potohpak17, mal si tu cest s Dusanom Durejom? Ci si nezistil kto to bol?

Potohpak17

Dnes sme boli na ture cez Muransku planinu a neobisli sme ani hrad a kedze som predtym precital co tuna pisete o chate resp. chatarovi urobil som dobre ze som sa naspoliehal na obcerstvenie na chate ZAMOK. Aroganty chatar ci kto to vlastne bol, spina, vonku si nebolo ani len kde sadnut, a este ked na nas vybehol ze smetny kos co tam mal nieje na odpadky ked som tam hodil obal od horalky namal som ani slov .......vyzera to tam ako keby to tam nikto nemal na starosti len na vikend sa tam pride opit s partiou. A dnes bola streda prazdninova nie vikend.bordel hnus ale priroda krasna len si nenechat pokazit zazitok.

Misaga

Dnes som bol zo synom na cyklovýlete. Boli sme pri chate okolo 10.20hod , chatár tam ešte nebol. Čakala ho tam lesná stráž. Prišiel až o 15 min, to už sme zjedli svoje jedlo. Takže neviem čo mal na jedenie. Dosť neskoro na stred prázdnin. A to počasie bolo bez mráčka a teplo.

Urban

Ja som si tu pochutil na dobrej hustej a mesovej kapustnici.

FunTTomas

V sobotu 22. júna bola chata otvorená od 10-tej. Široká ponuka fľaškového piva vrátane tmavého i nealkoholického. Pochutili sme si aj na hustej fazuľovej polievke. Na hrade prebiehajú počas pracovného týždňa záchranné práce (čistenie múrov, stabilizácia hradieb apod.) a čistenie hradnej studne jaskyniarmi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma