Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rudno nad Hronom – Pukanec

Diskusná téma K článku: Rudno nad Hronom – Pukanec

Do Štiavnických vrchov chodievam od raného detstva. Preto môžem zodpovedne prehlásiť, že ich mám pochodené krížom-krážom. Poznám tam mnoho kopcov, lúk, dolín a chodníkov. A predsa sa aj tu nájdu miesta, kde som ešte nebol. Takýmto miestom bol donedávna vrch Chlm nad Rudnom nad Hronom. A keďže na dôvažok vedie z Rudna nad Hronom do Pukanca značená trasa, ktorou som ešte nešiel, dlho som neváhal a čo najskôr vyrazil.

Vlado Smetana , 1 reakcia

Na doplnenie ku Krížnemu buku:
Ešte v prvej polovici 80. rokov minulého storočia stáli v sedle Krížny buk (618 m) 4 staré, mohutné buky lesné rozostavené "do kríža" - odtiaľ názov

Tono

Mozem potvrdit, ja som tam bol tiez 1 x v roku 1982 a v sedle bol husty les.

Petr357

Díky za článek. Včera jsem tuto trasu šel. Vydrápat se na vrchol Chlmu je doopravdy docela makačka. Bohužel žádnou vrcholovou knihu jsem tam nenašel. Škoda také, že určitě polovinu cesty jde člověk v dost vyoraných a bahnitých cestách od lesní techniky (ve Štiavnických vrších je tohle bohužel čím dál horší). Za značení děkuji, je většinou dobré (evidentně totiž pár stromů se značkami padlo), jen dvakrát jsem trochu "zakufroval" mezi Slosbergem a Krížným bukem, kde byla v jednom místě cesta dost zarostlá a v druhém případě jsem se motal nahoře u odbočky ze silnice do lesa. Celkem asi 3:20hod., docházel jsem už skoro za tmy, takže konec jsem už moc neflákal. Ještě jednou díky za inspiraci.

Daulagiri

Túto časť Štiavnických vrchov len začínam objavovať, takže tento článoček prišiel vhod, dík Tóno.
Na tom Chlme to vyzerá zaujímavo a podobne ako na Drastvici a V. Žiari, kde sme boli v marci tohto roku s parťákom. Mal by tam byť pralesový zvyšok, preto ten pekný les. A to opevnenie v Pukanci je parádne, o tom som nevedel.
Inšpiratívna túra.

Radoslav

Pochvala za hodnotný článok, vč. fotodokumentácie.

Ján Puncochař

Ahoj Tono, potešil si ma konštatovaním, že TZT je dobre vyznačená. Obnovu som robil pred dvoma rokmi, po 10 rokoch "zabudnutia". Zvážnica od Slosbergu po Krížny buk mi dala poriadne zabrať!
Johny-TOM

Svatopluk Štěpánek

Zaujímavý článok, pekné fotky a jako zvyčajne upozornenie na "fortifikačné dielo"
( Tono, skúste to spísať a vydať, prosím ).
Chcel som prejsť z T. Breznice do Devičian a nazad z Pukanca do N. Bane či Rudna, ale tu na hikingu som čítal, že značenie z T. Breznice je zlé a už som takmer
tento výlet "odpísal".
Teraz už sa naň teším...

Erina

Ďakujem za info o Rudnianskom hrade, doteraz som o ňom nevedela. Dovolím si upozorniť, že Brehy boli v minulosti miestnou časťou Novej Bane (nie Žarnovice) a v súčasnosti sú už samostatná obec.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum