Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: rozhľadňa

Diskusná téma K fotke: rozhľadňa

na vrchu Súšava 1075 m.n.m. Výška rozhľadne 16,5 metra. Pre potešenie návštevníkov obce Veľké Borové bola na jar v r. 2013 postavená rozhľadňa na kopci Súšava.Sú z nej krásne výhľady na okolitú krajinu od Roháčovcez Chočské vrchy až po Malú Fatru, od Osobitej po Veľký Rozsutec. Rozhľadňu pre vás, bez prispenia eurofondov, postavili: Urbariát Chlebnice a Penzión pri Veži, Veľké Borové 6. Toľko text na tabuli :-)

Radoslav

Sanco, práve som Ťa chcel takto výhradne podpichnúť k zadaniu trasy pre mapu (ako neoficiálna značka bude v čiernej). Neviem, ako so značkou rozhľadne (výhľadovou ružicou), admin iste odpovie. Tak prosím: hiking.sk/…/turisticke_znacko…

Tidoj

V Skorušinských vrchoch som nikdy nebol a ani na tejto rozhľadni. Ale mám nutkanie napísať, že okrem toho, že sa mi páči samotná fotografia (teda obraz, farby, svetlo...) sa mi veľmi pozdáva aj tá rozhľadňa. Vyzerá byť taká jednoduchá, nerušivá s netradične umiestnenými plošinkami (myslím tie dve horné aj tú menšiu vysunutú pod nimi). Teda aspoň z tohto pohľadu od PC.
V okolí BA je niekoľko rozhľadní, ale všetky už poznám. Pardon, chcel som napísať, že v BA je jeden veľký prd (ak nepočítame Koenigswarte v Rakúsku), a za tým prdom je okolie, v ktorom je tých rozhľadní pekných pár, ale na všetkých som už bol a už ma nejako nelákajú (snáď okrem Veľkej homole a Kukly). Chcel by som vidieť túto rozhľadňu a poprestávkovať chvíľu na každej z tých výhľadových plošín.

Sanco

Rado, prístup je v podstate zokruhovaný, čiže ľahšia ale dlhšia varianta - pri posledných chalupách na Borovom treba zospodu odbočiť vpravo, pomedzi domy a lúčnym závozom na asfaltovú cestu popod hrebeň na Malé Borové a potom dosť dlho ňou a možno v polke cesty odbočka vľavo a vraciaš sa lesnou cestičkou až na vrchol Súšavy. Strmší výstup ide priamo zo sedla ako je Penzión pod vežou a popri rybníčku strmo hore lúkou na svážnicu a potom dosť dlho ňou a z nej vpravo strmo do lesa chodníčkom až na vrchol Súšavy. Obe cesty sú zančené oranžovou značkou. Na Oravu už výhľad zakrývajú stromy, takže vidíš od Osobitej, až po Rozsutec nerušene bez stromov :-)

Radoslav

sanco, chce to dať zaznačiť do mapy vč. prístupu (-ov). Čo poznám najľahší bol od sedla za Grúňom: mapy.hiking.sk/?x=19.51083…
Svahy južný (od Veže) a východný (pár desiatok metrov nad TZT) je les, kt. na mape chýba. Len práve z tohto smeru pod vrcholom bol les redší. A ako je to so samotnou vyhliadkou vs. porast (a hlavne smer na Oravu), lebo stromy nie sú v rubnom veku a ešte porastú.

Dzakomoo

aj v najnovskom cisle Kras Slovenska o nej pisu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky