Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Pohľad zo Šiprúňa

Diskusná téma K fotke: Pohľad zo Šiprúňa

na Veľkú Fatru a Nízke Tatry, ktoré symbolicky rozdeľuje mestská časť Ružomberka, Biely Potok. Nad ňou sa týči skalami ozdobená Hýrová alebo aj Sidorovo, pred Sidorovom je Borovník (1054 m). Vzadu sa dajú horko ťažko rozoznať aj Západné a Vysoké Tatry, ktoré by boli lepšie vidieť, nebyť silného oparu, ktorý v ten slnečný deň prevládal.

Radoslav

Samuraj, tomu som sa ako novic tu tiež divil, že po zmenšení sú neostré paradoxne oproti originálu. Tiež som začal teraz SW doostrovať, čo je u originálu zbytočné. Tvoj snímok je pre mňa úplne ok, denné svetlo na jar pri oteplení je naozaj nevďačné.
BTW škoda pre výhľad, že už samotný vrchol Šiprúňa obrástol viac ako pred desaťročiami. Ale to je problém mnohých vrcholov, tu sú aspoň bezprostredné jeho svahy k dispozícii.

Samuraj

Dík za názory a doplnenie o zaujímavé data-informace :-) Cením si to!
Pri vkladaní do galérie vždy po zmenšení fotky na 738x musím doostrovať, inak by to bolo moc rozmazané.

Radoslav

Súhlas, iste často je to riadne preumelkované :-) či i na výšku jalovo. Ale ak sa autorovi dá, nie je zlé zvýrazniť kresbu a dať tak obsiahlejšiu výpoveď, i keď tu stačí na popisované.
Ten názov Hýrová vs. Sidorovo. Neviem, ako vzniklo na mapách Hýrová, zrejme lokálne druhé pomenovanie. UKG uvádza len Sidorovo. I pre Sidorovo hovorí i názov ako Pod Sidorovom.
Zaujímavé z názvoslovia na zobrazenom sú aj oproti sebe stojace vrcholy. Spomínaný Borovník a cez dolinu B. Potoka Borovnisko (866, v strede hore, dvíha sa od lomu). Na mape však s už nesprávnym názvom Borovinsko.

Turista222

Nahodou, dobra je aj taka ako je. Aspon posobi realnejsie a nie photoshopovo :).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky