Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata Tŕstie nad Tisovcom

Diskusná téma K článku: Chata Tŕstie nad Tisovcom

Pri putovaní po Ceste Márie Széchy som našiel z červenej žltú odbočku k Chate Tŕstie. Patrí Klubu slovenských turistov (KST) Tisovec a je vzdialená len 5 minút zostupu z hrebeňa na lúku s prekrásnym výhľadom na Muránsku planinu a Nízke Tatry. Hoci je väčšinu roka uzamknutá, jej krytá betónová terasa poskytuje perfektný nocľah pre 5 turistov s vlastnými karimatkami a spacákmi.

Pavel Forgáč

matobee - bol som navštíviť pár lokalít, kam som chcel ísť úž dlhšie a spojil som to aj s návštevou viacerých útulní, nech ich môžem nahodiť do mapy.

Sláviček je fajn útulňa, len keď už investovali toľko času a peňazí do jej stavby, tak mohli myslieť viac na funkčnosť. Nejaká tá izolácia by sa určite hodila.

Tiež mi prišlo, že tá doska spučala a vydulo ju. Len niekto na ňu musel stupiť lebo je odlomená na jednom konci alebo s ňou dačo robiť.

Matobee

Pavel pozerám, že si sa poriadne prešiel Rudohorím (Tŕstie, Turecká, Volovec...)
Z nového "Slávička" som mal podobné dojmy. Teplo sa tam vôbec nedrží.
Ale s tou latkou to bolo asi inak. Bolo to už dva mesiace od postavenia v decembri. Podla mňa ju vydulo striedanie teplôt a mráz. V tie dni nešli ani poriadne zavrieť dvere z rovnakého dôvodu.

Pavel Forgáč

Prespal som v novej útulni Slaviček z 5 na 6.5.2023. Luxusná útulňa. Piecka vie interiér vyhriať za pár minút, akurát škoda že utulnu nejako nezateplili aby dlhšie držala teplo. Nejaký dobrák už stihol zlomiť jednu latu na podlahe verandy. Kapacita je inak veľká. Možno aj 10-15 ľudí, keď sa bude spať aj na verande. Prameň tečie dobre.

JaroB

Kto by mal záujem, od 17.7. do 19.7. bude chata k dispozícii na nocľah aj okoloidúcim turistom.

JaroB

Kto by chcel, tak z dnes na zajtra a zo zajtra na pozajtra bude pre prípadných nocľažníkov otvorené.

JaroB

Les vyťali na jeseň, aj kvôli výhľadu..

Daulagiri

Pozerám že tam nejako vyťali les, lebo taký "veľký" výhľad si odtiaľ nepamätám. Inak tá teraska je ako núdzovka fakt dobrá, keďže v okolí nie je nič iné kde by sa dalo v nečase ukryť. Prameň ne ozaj taký poslabší.

Wbk

Nocovali sme tam asi pred 3 rokmi a môžem len potvrdiť, že tá terasa je úplne luxusná. Vedľa chaty na lúčke sa dá po chvíli pátrania nájsť aj dobré (celkom rovné) miesto na postavenie stanu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma