Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dolomity - Via ferrata delle Meisules

Diskusná téma K článku: Dolomity - Via ferrata delle Meisules

Mám rád mnohé horské skupiny Dolomitov, majestátnu Marmoladu, rozoklané Sassolungo, pyšné Tofane, ale najfascinujúcejšou skupinou je pre mňa Sella. Neveľké horstvo v centrálnych Dolomitoch je tvorené širokou vápencovou náhornou plošinou vo výške asi 2900 m, z ktorej vyrastá výrazný ihlan najvyššieho vrcholu, trojtisícového Piz Boe. Z každej strany vedie na náhornú plošinu jedna via ferrata. Článok opisuje výstup po západnom úbočí Selly ferratou delle Meisules, ktorá je známa aj pod nemeckým názvom Pössneckersteig.

Ismael

@knor: Vyuzival som hotely aj chaty. Na konci augusta (ked konci sezona) najdes trojhviezdickovy hotel bed & breakfast za 45 EUR. Asi tolko zaplatis aj za noc v chate s polpenziou (okolo 40 EUR ak mas clenstvo v alpskom klube - Alpenverein alebo taliansky CAI). V auguste je lepsie chatu rezervovat par dni dopredu, na zaciatku septembra su poloprazdne.
Najvyhodnejsi sposob ubytovania je podla mna prenajatie apartmanu, hlavne ked ide vacsia spolocnost. Treba vsak rezervovat velmi skoro.
Ferraty su vacsinou udrziavane. Pokial je zabezpecenie na niektorej v kritickom stave, Taliani ju zatvoria, kym ho neopravia (pred par rokmi napr. ferrata Eterna na Marmolade). Na Tofane a Sorapiss som videl uplne nove zabezpecenie.

@Sona Mozem len potvrdit. Sella je mesacna krajina. Tatarska pust v Pale di San Martino je vraj este vecsia.
Na Brigate Tridentine som bol aj ja. Je medzi Talianmi velmi oblubena. Vybrali sme na vystup najnevhodnejsi cas - sobotu. Ferrata bola tak preplnena, ze sme stali 2 hodiny v stene, pretoze hore na visutom mostiku sa chcel kazdy vyfotit.

Knor

Zdravim, Uz druhy rok sa do Dolomitov chystam, snad mi to tentokrat konecne vyjde. Je to sialene daleko.
Zatial som chodil iba po talianskej casti Julskych Alp a mam pocit, ze Taliani sice maju obrovske mnozstvo ferat, nestihaju ich vsak udrziavat.
Ako ste riesili noclahy? Zda sa, ze chaty ste vynechavali. Su prilis plne, ci drahe?

Sona

Sella je fakt ako z nej planety. Pre nas neobvykly charakter terenu, a vyhlady krasne. Boli sme tu na ferratach Brigada Tridentina a Cesare Piazetta, aj na vrchole Piz Boe, Lubo v zimena lyziach Val Mesdi, a urcite sa este niekedy vratime.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov