Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poľovnícky zrub Tajch pod Veľ. Chochuľou

Pavol "Chodec" Horvath

Utulna v perfektom stave! Super miesto je tam vsetko potrebne. Vie niekto kto su spravcovia? Nejake kontakty? Dik.

Muska

Poznám jedného chlapíka, ktorý tam prikladá ruku k dielu, ale kontakt nemám.. No nejaké info by mohol mať Tomáš - správca Ďurkovej.

Pavol "Chodec" Horvath

Spravcovia utulne (polovnickeho zrubu) Tajch vyhlasuju zbierku na opravu a udrzbu. Termin zbierky je od 01.05.2019 do 31.08.2019 Cislo uctu IBAN: SK70 5600 0000 0070 5590 9002 Dakujeme!

Zermax

Vcera som sa ocitol v blizkosti a nakukol.Je tam poriadny bordel noclah len v krizovej situacii.Spravcov treba podporit.Ozvite sa mi na maila obcas mozem nieco hore dotrepat.

Pavol "Chodec" Horvath

zermax: chalani co to spravuju opravia co treba. Ideme teraz hlavne nakupit co treba a vyniest to hore. Na to potrebujeme peniaze. Ked prispejes budeme len radi!

PaliT

Brigáda na zrube Tajch bude 9.-13.8.2019

Keďže Palo "Chodec" momentálne turistikuje v Škótsku (na brigádu už bude tu), poprosil ma, aby som zverejnil túto informáciu, každá ochotná ruka je vítaná. Prineste si len pracovný odev a ochranné pomôcky.

Hlavnou myšlienkou je, aby sa zrub dožil ďalších rokov v zdraví a bol tak trochu aj bezpečnostnou poistkou, keby niekto v nečase potreboval uniknúť z hrebeňa od Veľkej Chochule.

Kto chce pomôcť, sledujte túto diskusiu, možno ešte pribudnú aktualizácie.

Pavol "Chodec" Horvath

Cez vikend 17.08 az 18.08 sa uskutocni dalsia brigada na Tajchu.
Zaujemcovia piste na email lebo potrebujem koordinovat akciu pred uskutocnenim.

Reportaz z brigad bude uverejnena neskor.

Samuel Backady

zdravim, vedel by dat niekto aktualne fotky a ci sa da v utulni zohriat aj v zimnych mesiacoch? dakujem

Matobee

Dá sa efektívne zakúriť a zohriať, ale či je tam momentálne drevo to neviem.

Adelmos

V zrube je pec a nejaké drevo by malo byť v prístrešku pri zrube - ak ho dobrí ľudia všetko nespálili. Okrem toho je zrub v bukovom lese tak sa dá nájsť - okolo je dosť suchých konárov. Možno bude trochu problém s vyhrabaním zo snehu ale dosť suchárov zo snehu vytŕča.

Anonymized_25093

Spal som teraz na Tajchu. Strasny bordel, nepratal som len som pozbieral a zobral dole vsetok odpad: sklene flase, plastove flase a plno nezjedeneho jedla. Drevo nachystane nebolo, upozornujem ze drevo je v blizkom okoli vyzbierane. Nastastie nic z vybavy nechybalo a nic nebolo znicene.

Anonymized_25093

Boli sme tam na kontrolu, bol tam bordel a drfevo nebolo nachystane. Odpadkov nebolo vela a strasne vela haraburd ako obvykle.

Veranda bola opravena a v prvej miestnosti pribol mini petrikl ktory je napojeny na komin. Piecka funguje, nechali sme plno dreva pre dalsich. Na chate stale prebiehaju rozne upravy a vylepsenia.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov