Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poľovnícky zrub Tajch pod Veľ. Chochuľou

Diskusná téma K článku: Poľovnícky zrub Tajch pod Veľ. Chochuľou

Putovanie hrebeňom Nízkych Tatier z Donovál po Ďurkovú je dlhé, a navyše v hôľnych pasážach ľahko dochádza ku zmenám počasia. Človek môže mať trasu dopredu naplánovanú, no nepredvídateľné okolnosti zvyknú plány hravo otočiť "hore nohami". V týchto prípadoch sa strecha nad hlavou a teplo hodí ako soľ. Jeden prístrešok, ktorý môže poslúžiť ako úkryt, sa nachádza v Hiadeľskom sedle, no ak vás nečas zastihne v oblasti Veľkej Chochule a Košariska, môže dobre poslúžiť prístrešie opustenej chaty Tajch.

Anonymized_25093

Boli sme tam na kontrolu, bol tam bordel a drfevo nebolo nachystane. Odpadkov nebolo vela a strasne vela haraburd ako obvykle.

Veranda bola opravena a v prvej miestnosti pribol mini petrikl ktory je napojeny na komin. Piecka funguje, nechali sme plno dreva pre dalsich. Na chate stale prebiehaju rozne upravy a vylepsenia.

Anonymized_25093

Spal som teraz na Tajchu. Strasny bordel, nepratal som len som pozbieral a zobral dole vsetok odpad: sklene flase, plastove flase a plno nezjedeneho jedla. Drevo nachystane nebolo, upozornujem ze drevo je v blizkom okoli vyzbierane. Nastastie nic z vybavy nechybalo a nic nebolo znicene.

Adelmos

V zrube je pec a nejaké drevo by malo byť v prístrešku pri zrube - ak ho dobrí ľudia všetko nespálili. Okrem toho je zrub v bukovom lese tak sa dá nájsť - okolo je dosť suchých konárov. Možno bude trochu problém s vyhrabaním zo snehu ale dosť suchárov zo snehu vytŕča.

Matobee

Dá sa efektívne zakúriť a zohriať, ale či je tam momentálne drevo to neviem.

Samuel Backady

zdravim, vedel by dat niekto aktualne fotky a ci sa da v utulni zohriat aj v zimnych mesiacoch? dakujem

Pavol "Chodec" Horvath

Cez vikend 17.08 az 18.08 sa uskutocni dalsia brigada na Tajchu.
Zaujemcovia piste na email lebo potrebujem koordinovat akciu pred uskutocnenim.

Reportaz z brigad bude uverejnena neskor.

PaliT

Brigáda na zrube Tajch bude 9.-13.8.2019

Keďže Palo "Chodec" momentálne turistikuje v Škótsku (na brigádu už bude tu), poprosil ma, aby som zverejnil túto informáciu, každá ochotná ruka je vítaná. Prineste si len pracovný odev a ochranné pomôcky.

Hlavnou myšlienkou je, aby sa zrub dožil ďalších rokov v zdraví a bol tak trochu aj bezpečnostnou poistkou, keby niekto v nečase potreboval uniknúť z hrebeňa od Veľkej Chochule.

Kto chce pomôcť, sledujte túto diskusiu, možno ešte pribudnú aktualizácie.

Pavol "Chodec" Horvath

zermax: chalani co to spravuju opravia co treba. Ideme teraz hlavne nakupit co treba a vyniest to hore. Na to potrebujeme peniaze. Ked prispejes budeme len radi!

Zermax

Vcera som sa ocitol v blizkosti a nakukol.Je tam poriadny bordel noclah len v krizovej situacii.Spravcov treba podporit.Ozvite sa mi na maila obcas mozem nieco hore dotrepat.

Pavol "Chodec" Horvath

Spravcovia utulne (polovnickeho zrubu) Tajch vyhlasuju zbierku na opravu a udrzbu. Termin zbierky je od 01.05.2019 do 31.08.2019 Cislo uctu IBAN: SK70 5600 0000 0070 5590 9002 Dakujeme!

Muska

Poznám jedného chlapíka, ktorý tam prikladá ruku k dielu, ale kontakt nemám.. No nejaké info by mohol mať Tomáš - správca Ďurkovej.

Pavol "Chodec" Horvath

Utulna v perfektom stave! Super miesto je tam vsetko potrebne. Vie niekto kto su spravcovia? Nejake kontakty? Dik.

Adelmos

Zdravim ja si myslím že by sa to malo dať, zelená značka z Brusna ide dosť dlho po lesnej ceste ale treba si dať trochu pozor kde z nej odbočuje a vchadza do lesa mapy.hiking.sk/?x=19.34763… V lese je chodník dobre vyznačený. Od vstupu do lesa po chatu je to asi 500 - 600 metrov. Len pri chate asi nie je prameň, vodu treba nabrať z potoka

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma