Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mała a Wielka Rawka, Dział a Riaba Skała

Diskusná téma K článku: Mała a Wielka Rawka, Dział a Riaba Skała

Moja návšteva vzácnej divočiny Polonín sa stáva v túto ročnú dobu už tradičnou. Svojím neveľkým príspevkom som prispel aj minulý rok. Nezvyknem ich písať často a už vôbec nie z každej vychádzky, ktorú podniknem. Ak si však niečo zaslúži moju pozornosť svojou atmosférou, výnimočnosťou alebo zážitkom, idem do toho! Takže opäť divoké Bukovské vrchy, opäť nedotknuté pralesy, opäť čisté horské potoky, ticho a pokoj.

Lto

Je to veru tak, nie sportove vykony, ale zastat a vychutnat si to. Bol som tam znovu, tentokrat na Velkom Jasle a nechcelo sa mi odtial ist prec :)
Vona tychto hor je ina ako ostatne hory. A nikde inde clovek neuvidi tie rozpravkove za 7 horami a 7 dolinami :) Je nutne sa tam vracat znovu a znovu. Slovami klasika /prevzate/ Kdo se jednou napil z karpatské studánky, musí se tam vracet navždy.

ps: je treba povedat, ze najvacsie ticho v horach som zatial zazil v Cergove.

Daulagiri

No jo, jeden veľký sen toto pre mňa. Ale raz príde čas...

Vlado z NZ

to mi pripomeulo ako sme si pred x rokmi na strednej blicli par dní a sli sme z Ba do Novej Sedlice, chlapi boli v bosne v unprofor a v dedine len ženy, deti a starci. na kremenec sa s nami vybralo kopec miestnych, cestou sme spali v nejakej polovnickej chate hore na sene lebo sa bali zubrov:-) a ked sme prisli naspäť tak nás ubytovali v krčme:-) bolo to super, aj keď náročné na pečeň ale uz poriadne dávno... Bohvie či sú miestni stále takí priateľský...

Alexander

Nuž, môj "poloninský absťák" sa týmto ozaj pekným článkom zase len zhoršil :-) Snáď sa mi už konečne podarí niekedy znova navštíviť tieto končiny, aj keď ja radšej jeseň či zimu, maximálne ešte teda tú jar :-)

PaliT

Ejha, v lete sa sem hádam konečne vyberieme. Tu líšky dávajú dobrú noc, fotky z článku dýchajú divočinou.

Lenon

Ten závěr je přesný. Já se před pár dny vrátil. Strávili jsme tam sedm dnů. A některé dny jsme ušli třeba jen deset, dvanác kiláků. A vůbec to nevadí, třeba jsme si jen sedli a čučeli do toho zeleného ráje. Sice budu pořád tvrdit, že nejhezčí hory co znám je Velká Fatra, ale tohle je hodně blízko, budu tam jezdit častěji, aspoň obrok.. Když deš ráno po chodníku a najednou uvidíš čerstvé rysí stopy, kilometr od místa, kde jsi viděl stopy vlka, a to všechno v karpatském pralese, dojde ti, že si v místě, kde si příroda vládne zcela sama, tak jak to dělá po miliony let.. ty vzpomínky mě dojímají a hrnou mi slzy do očí, protože příroda je prostě zázrak. A tam ti ten zázrad dýchá za krk na každém kroku..

Matiseq

@tarazed

Toto sme boli my, kamarat pisal.

"http://saiyan.blog.pravda.sk/2013/09/03/turistika-poloniny-tarnica/"

Poloniny su v skutku magicke.

Tarazed

Pekny članok veru :) S frajerkou sa tam chystáme v lete, tak nás ešte viac namotivoval :) Keď si ešte predstavím, tie lesy zelené tak je to ozaj ako z rozprávky :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma