Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Biskupské chyžky - stodola

Diskusná téma K článku: Biskupské chyžky - stodola

Národný park Slovenský raj poskytuje svojim návštevníkom veľa možností predovšetkým na typickú jednodňovú turistiku s prípadným prenocovaním v podhorí. Aj z tej najodľahlejšej časti sa dá do 2 až 3 hodín vrátiť do civilizácie. Zrejme aj preto je táborenie, stanovanie a bivakovanie obmedzené výhradne na areály kempingov Podlesok, Čingov–Ďurkovec, Dedinky a v zastavanom území obcí. V prípade náhlej zmeny počasia však zaiste padne vhod dočasné núdzové útočisko priamo v srdci národného parku.

Yombie

Boli sme minulý týždeň obhliadnúť situáciu a žiaľ musím skonštatovať, že stodola už zrejme poslúži iba ako dočasný núdzový úkryt pred nepriazňou počasia - bivak rozhodne neodporúčam, ani núdzovo.
Povala už prakticky neexistuje, zastrešená zostala už iba malá miestnosť (sklad dreva), kde je síce dostatok miesta a rovná podlaha pre pohodlný bivak pre cca 4-5 ľudí, ale zároveň je to tam taktiež abnormálne zamorené myšami, ktoré nám v priebehu 20 minút, čo sme pobehovali po okolí požrali a ohlodali úplne všetko čo mohli, vrátane karimatiek a ostatnej výbavy.

Vyhliadky na opravu stodoly sú mizivé.

Daulagiri

Murmar šiel som okolo v polovici januára a schválne som nakukol aj sem. Stav je rovnaký ako na fotke od jardisa. Problém je v tom že ten strom padol presne do stredu strechy a celý vrch je použiteľný na spanie len veľmi núdzovo, tak na kraji pre jedného snáď, ale určite nie v daždi. V podstate si viem predstaviť spať už len v tej predsieni hosp. budovy na zemi (kukni fotku). Tam si pod strechou, rovná podlaha, akurát to asi nemá dvere. Do zadnej miestnosti som nekukal.
Celkovo mám pocit že táto budova je už na zrušenie bohužiaľ, pochybujem že ju budú opravovať.

Murmar

nemate niekto nove info ci fotku zvnutra? da sa hore prespat aspon jednej osobe? dik

Ade.e

Tak to je smutne.. Chcel som tam ist aspon raz prespat. Tymto padom asi to zanikne uplne.

Jardis

Som nerad poslom zlych sprav,ale musim...aby sa niekto nespoliehal

Daulagiri

Takto z fotiek to vyzerá ako ozaj pekné miestečko, krajšie ako keď som tadiaľto niekoľkokrát prechádzal. A veru osožný tip, keďže jestvujú aj jedinci, ktorý chcú prespať aj vo vnútri Raja a nie len na jeho okraji ;-)

Zilla

aj ja som tu niekoľkokrát za mladi prespal ...

Vargi213

spal som tam cca nejakých 6 rokov dozadu, preto sa mi tento clanok hodi nakolko viem, že predsa je este v akom takom obyvatelnom stave...ako priestor na "medzipristatie" slovenskym rajom to bohate staci..samozrejme nie je to nic pre luxusu chtivych...aspon viem ze sa oplati este robit dvoj-troj dnove trasy rajom...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma