Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cesta M. Széchy: Hnúšťa – Rim. Sobota

Diskusná téma K článku: Cesta M. Széchy: Hnúšťa – Rim. Sobota

Dnes sa k nám má pripojiť kamarát z Košíc – Tamas. Keďže však príde o vlak neskôr, máme sa stretnúť na trase pri smerovníku Klinové, pričom on príde z obce Rimavské Brezovo. Vypočítam si, že by tam mal byť o 11.00 h a my o 11.30 h. Preto prosím Ivanu, aby sa tomu prispôsobila. Márne. Vidina toho, že sa dnes nemusíme naháňať na autobus, jej spôsob chôdze spomalil na úroveň plazenia sa. S Tamasom sme sa stretli až v Horných Zahoranoch, kde som volil prezidenta.

PaliT

Už rozumiem, ďakujem za objasnenie.

Hovorí sa, že muži pri svadbe dúfajú, že žena sa nezmení. Ale bisťu, ona sa veru zmení. A ženy dúfajú, že po svadbe sa muž zmení. Ejha, ale on sa, veru, nezmení...

Vcelku užitočná lekcia v tomto článku...

Miroslav Svitek

No ono je to asi "turistická povahová črta" My ju z oddielu poznáme takto a bola to moja chyba, že som si myslel, že akceptuje môj plán prechodu. V ruksaku to rozhodne nebolo. A či to bol spravodlivý hnev? Neviem, ja som si to "vypísal" a už to neriešim. Momentálne chodím s parťákmi, ktorí mi vyhovujú a dokážeme zladiť moje plány s ich spôsobom chodenia a klape nám to. Veď sa dočítate. Takže čo Ťa nezabije, to Ťa posilní.

PaliT

Nepochopil som, či Ivana jednoducho iba nevládze a preto chodí tak pomaly a potrebuje dlhé prestávky, alebo je to skôr povahová črta a ide tak pomaly, lebo pozerá po vtákoch a kvetinkách?

Zas nutkavosť chodiť len po značených trasách mi už trochu pripadá ako keby išiel Monk na turistiku.

Peter61

Treba "Ivanam" vziat polovicku /cely rucksack kvoli udrzaniu planovaneho tempa. Dakedy aj to byva problem.

Ade.e

No ja suhlasim s autorom clanku a podporujem ho v jeho spravodlivom hneve na neserioznu partacku. Ja byt na jeho mieste, tak sa s nou tak povadim a povyhrazam sa, ze ak sa jej neuraci zrychlit, tak sa na nu vykaslem a pojdem si sam. Jedna vec, spravit kompromis, druhy kaslat na dohodu. Preto radsej turujem sam.. a ked idem s niekym a vidim, ze nestihame, tak proste pridam a idem si ako chcem.. Samozrejme sa to snazim normalne vysvetlit..

Miroslav Svitek

Knor, ak už píšeš o nejakom článku, tak si ho prečítaj pozorne. Ja som Ivanu nevolal. Ona sa prihlásila na akciu, ktorú som ponúkol všetkým členom T.O.Bjatek. Absolvoval som s ňou aspoň štyri hodne dlhé telefonáty, kde sa vypytovala absolútne na všetko a napokon sa definitívne rozhodla večer pred odchodom a ja som jej ešte o 21hod. zháňal ubytovanie.Takže sa prihlásila na akciu, ktorá mala pevne stanovený program. Včera som nahadzoval do ponuky pre členov II.etapu Od Mohyly k Mohyle. Ak sa prihlásiš na zájazd s CK, tak Ťa oni volajú a majú sa prispôsobiť Tebe?A prečo splietaš dokopy zbieranie kvetiniek a voľby, to už nechápem vôbec. Autobus, jediný ktorý nás mohol odviesť do R.S. sme nezmeškali kvôli mojej účasti na voľbách prezidenta a ani vinou mojej účasti na voľbách prezidenta sme neprišli do R.S. za totálnej tmy. No a napokon to nebolo o Ivane, to bolo o pokazenej viacdňovke pre absolútny nesúlad jej účastníkov. Čím som chcel povedať príbeh, ktorý sa môže stať aj druhým a aby mysleli pred takouto akciou aj na toto. Na rozdiel od zájazdu CK, kde fakt neviem, kto pôjde a ako si sadnete. Ale od toho sú tam platení sprievodcovia.Myslím, že by sme mohli túto debatu na Fóre už ukončiť, lebo nik iný sa k tomu nevyjadruje a teda je pre ostatných absolútne nezaujímavá. Môj mail je dostupný, tak ak máš záujem, kľudne napíš mi súkromne a môžeme polemizovať ďalej.

Knor

OK, chapem. Zbieranie kvetiniek zabilo ovela viac casu, ako volby. Napriek tomu si myslim, ze sa nepatri takto pisat o cloveku (Ivane) ktoreho som zavolal na prechadzku.

Ale inak, celkom fajn diskusia :-). Paci sa mi prave preto, ze sa na hikingu objavuju takmer vyhradne pozitivne reakcie, a to napriek tomu, ze obcas "trochu korenia" nezaskodi :-).

Tiez musim povedat, ze toto je prvy Vas clanok, ktory mi vyslovene nesadol.

K rozsahu. Na predposlednom pive mi bolo povedane, ze clanok ma mat tak okolo 1000 slov maximalne. Preto som z posledneho vyhodil 2 menej zaujimave odseky. (Aj tak je o 250 slov dlhsi :-).) Ale ako vravi klasik: "Zivot nejde podla planu".

Miroslav Svitek

Knor, účasťou na akcii, ktorá má pevne stanovený plán a to najmä posledný možný odchod autobusu, aby som sa dostal tam kde spím, ak nechcem spať na autobusovej zastávke sa vzdávam osobných čiastkových cieľov. Alebo potom súhlasím s tým, že sa o seba postarám sám. A či je hlúposť opísať skúsenosť, že keď si dvaja na viacdňovej túre nesadnú, aké to môže mať dôsledky na pocit z akcie? Život nie je len o pozitívnych veciach a ak chceš čítať len o pozitívnych veciach, tak to sme tu mali pred rokom 1989 a všetci vedeli, že to nie je pravda. Či napíšem o putovaní Od Mohyly k Mohyle. No neviem, veď samé pozitívne správy, známa trasa, proste také samé hlúposti.

Lubo

Nuz, za seba mozem povedat, ze vitam a podporujem roznorodost stylov nasich prispievatelov. Niekto sa viac zameriava na faktograficky popis trasy, aby citatelovi ulahcil pripravu a planovanie. Dalsi turu prerozprava cez pribeh, aby sprostredkoval svoje pocity a niekto iny zas prida novy necakany rozmer - napr. vlakotemu, hradotemu, keskotemu, atd. Obsah Hikingu je vdaka tomu podobne farebny ako je farebny jeho vzhlad.

Je pravda, ze pri viacdnovych putovaniach preferujeme, ked sa clanok rozdeli na viacero dielov, pokial je text dlhsi. Mame za to, ze na internete su vhodnejsie kratsie texty a radsej na viac pokracovani. Vylozene vsak nikomu nevraciame text, ze je dlhsi ako urcity pocet stran. Aj dlzka je odzrkadlenim roznorodosti. Kratke aj dlhe clanky maju mnozstvo citatelov.

PaliT

Ejha, moje literárno-grafomanské výlevy bežne prekračujú rozsah 2 strán! Asi mi na to ešte neprišli...
Mne sa tento seriál páčil, rád si čítam dlhé texty, ak sa nejedná len o suché opisy, ale sa tam niečo deje, prípadne tam sú užitočné, či inšpiratívne informácie. Zakutrať sa, čajík, a potom putujem s niektorými autormi aj celé hodiny.

Knor

Pre Mira:

Mozno ze redakcia chce "kratke" clanky preto, aby clovek nepisal o hlupostiach, ktore nikomu nepomozu. (Napriklad o osobnych konfliktoch.) Ono v tej "mudrej knizke" sa pisalo aj o tom, ze kazdy ucastnik ma ciastkove ciele, ktore ineho nezaujimaju, ale pre neho su dolezite. Pre niekoho je to zbieranie liecivych kvetiniek, pre ineho ucast na volbach :-).

Napisete o putovani medzi tymi mohylami? Predpokladam, ze to bolo medzi Bradlom a letiskom.

Miroslav Svitek

Knor vďaka za ponuku, ale nemám potrebu. Tento víked som viedol skupinu dvaja muži a štyri ženy na 67 km dlhej trase v rámci projektu Od Mohyly k Mohyle a bez najmenšieho problému v skupine. Telenovely nepíšem a ani nesledujem. Redakcia nechce články dlhšie ako 2 A4, nuž to vyšlo takto. Možno prečítanie niekomu pomohlo v predstave o tej trase, inému pri výbere parťákov na viacdňové túry.

Knor

Ano, zvacsa chodim sam. Ale nedalo mi zareagovat, ked som pripravujuc sa na kurz cital tu spominanu kapitolu. Uvidime sa tento vikend v Tatrach?

Peter61
Knor, ak čítam dobre tvoje feraty, ty také problémy nemusíš řešit. -)
Benkova

Zo záujmom som si čítala tvoje riadky nakoľko budúci týždeň máme v pláne túto cestu prejsť. Máme v pláne začať v sedle Predná Hora odtiaľ pôjdeme po žltej z ktorej sa pri chate Zámok pod Muránskym hradom napojíme na červenú tj. cestu M.Széchy 1.den máme v pláne dojsť na Tŕstie tj. do prvej tretiny cesty... tam je chata kst... bud prenocujeme na jej terase alebo ak zoženieme kľúčiky tak v nej... další den mienime pokračovať až do RS... tu sa uvidí či naša púť bude pokračovať alebo zostaneme doma... ja som za pokračovanie... no uvidíme či z partie sa ešte niekto pridá... bo ako si to opísal nikomu sa blúdiť moc nechce...no v každom prípade si tú trasu tak či tak mienim prejsť ... len možno nie v kuse i ked ma to láka... nemám rada ak sa niečo nedokončí ... tak uvidíme čo z toho bude... len už aby nám počko prialo...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma