Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cesta M. Széchy: Rim. Sobota – Fiľakovo

Tono

A co sa da vidiet

Hrad Muran
Hrad v Tisovci (Hradova)
Rymavske Brezovo kostol
Hnusta kastiel a kostol
Kyjatice kostol a archeol. skanzen
Kraskovo kostol
Rimavska Bana kostol
Hrachovo lok. hradu
Maginhrad hrad
Male Teriakovce kostol
Rimavska Sobota, mesto, muzeum, kostol
Sobotka hrad
Rimavske Janovce kostol, lokalita hradu

Bolo toho este viac, kto by chcel nejako viac modrobne, nech mi napise.

Tono

Hmmm moje zazitky z Cesty M. Szechy su sice z rokov 2000 az 2002, ale su dost odlisne od Mirovich. Ono, mi sme ju isli na viackrat, lebo sme turistiku spajali s prehliadkami Gemerskych romansky a ranogotickych kostolov, odbiehali sme k lokalitam hradov, hradkov ci k archeologickym pamiatkam a skanzenom. Boli sme v muzeach apod. Preto sa mne osobne velmi pacila uplne cela trasa, lebo sa dala spojit z viacerými vlastivednymi zaujimavostami. A bolo to v case, ked Tauris RS zasponzoroval kompletne obnovu zancenia.

Pencurák

Cestu Márie Séchy z Fiľakova na Muránsky hrad som šiel so synom pred tromi rokmi a tak ako píšeš,značenie je veľmi slabé a po Mojín sme mali mapu neustále v ruke.Mojínsku kyselku sme pol hodiny hľadali v húštine a keď sme celí doškriabaní stretli domácich,tí nám povedali,že prameň už pred pár rokmi vyschol... Hrešil som ako pohan...Najkrajšie úseky sú lazy nad Hnúšťou,lesy na Tŕstí a Muránska časť.

Svatopluk Štěpánek

Kedy ste tento výlet šli ?
Ja mám tu istú skúsenosť
so značkovaním z 16 a 17/6/2006 - stále som pozeral mapu a aj tak to
bolo obťažné. Navyše, bolo horúco a úsek z R. Soboty
do Kurinca je stále po asfaltke = nepohodlný.
R. Sobotu mám rád, 9 mesiacov som tam vojančil,
v 1978 - teraz je o veľa
krajšia.

Zdenči

Prečítal som si celé tvoje putovanie a jemne som sa usmieval popod fúz a prežíval to s tebou, keďže s Ivanou už som mal tú česť :-)
Našťastie nebol som s ňou sám, takže sa s ňou trápili iní. Len ma prekvapuje, prečo si si ju vybral za spoločníčku na toto putovanie, keď si už dopredu vedel, že vždy prichádza neskoro za prvými?

Vladimír Kobza

Túto trasu, avšak v opačnom smere Fiľakovo - RS, sme išli tohto roku 25. januára počas krátkej periódy mrazivých dní (čo bolo pre poslednú zimu skôr raritou). My sme mali jednu výhodu, že sme každý krok konfrontovali s mapou, a preto aj napriek slabšiemu značeniu sa nám podarilo prejsť celý úsek bez toho, aby sme na nejakom mieste opustili značku. Áno, značenie je slabšie (ale čo čakať, keď ako mi bolo povedané, obrovský okres Rimavská Sobota - pod ktorý patrí aj Tisovec a Hnúšťa, má len 6 značkárov), dlhšie neobnovované, ale pri maximálnej koncentrácii, určitej skúsenosti turistu a aktívnej práci s mapou nevzniká pri orientácii žiaden vážny problém. Tá trasa určite nestojí niekde v rebríčku najatraktívnejších túr, ale zase človek už vopred vie čo môže čakať a musím uznať, že v čase našej návštevy nás prechod mierne zvlneným terénom a peknou zimnou idylkou Gemera s poletujúcim snehom potešil. Nám sa táto trasa páčila, i keď je mi jasné, že ak by som ju mal prejsť v letných horúčavách, isto by som mal iný názor.

PaliT

Tu sa asi nedá povedať, že deň - blbec, lebo ich bolo viac... Ale vidí sa mi, že dramaturgia trasy Márie-Széchy by si vyžadovala opačný smer, ísť z Fiľakova na sever, aspoň takto nad ňou uvažujem. No a ideálny čas by mal byť po jesennom vyfarbení lístia. Po prečítaní tohto článku si určite vezmem so sebou elektronickú mapu...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma