Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nohavice a bunda Fjällräven Keb

Diskusná téma K článku: Nohavice a bunda Fjällräven Keb

Fjällräven je značka, ktorá každoročné výkriky outdoor trendov nerieši a ide si svoje. Je na pomedzí rôznych aktivít – rovnako ju ocení technicky orientovaný outdoorista, cestovateľ, tramp, zálesák, bushcrafter, ochranár či poľovník. Stačí len vybrať vhodný model vo vhodnej farebnej kombinácii. Momentálne testujem nohavice a bundu Keb, ktoré sú výrobcom určené pre technický trekking vo vyšších nadmorských výškach. Tu sú moje prvé postrehy.

Lubo

Nohavice nemaju podlepene svy a hoci ich silnejsim navoskovanim tomu pomozes, urcite sa neda pocitat sa uplnou nepremokavostou. Ak inakial nie, cez svy to urcite casom pretecie. Iste, je rozdiel, ci je to dazd na hodinu alebo cely den.

Strecovy material pretecie, nie sice nejako hned ale je tam kvoli predusnosti a pohodliu nosenia, nepremokavost sa na tom moc neriesi. Je vsak v takych castiach, kde to nie je az taky problem. Len musis mat bundu/ponco minimalne po stehna.

Inac, ked riesis dazdive pocasie, mozno by som skor odporucal nohavice Barents Pro, ktore su cele z G1000 a mozes voskovat pokojne aj cele, ak budes ocakavat nevrle pocasie.

Mkosik

Nohavice Keb ma celkom zaujali a uvažujem nad nimi.Zaujíma ma, ako zvládajú konkrétne situácie.

Tak napríklad, ak mám na sebe pončo a počas dažďa steká voda z ponča na nohavice pod kolenami, či to navoskované nohavice zvládnu a nepremoknú.

Alebo, ako znesú trebárs polhodinovú prehánku?

Ako je na tom s odolnosťou voči vode strečový materiál, ktorý sa nevoskuje?

Ďakujem.

Lubo

Ja mam, davam to na zadok, kolena a spodnu cast nohavic. Zlepsuje to o dost odolnost voci vode. Mieru vsak nejako exaktne definovat neviem. Co presne ta zaujima?

Mkosik

Máte niekto konkrétne skúsenosti do akej miery voskovanie zlepšuje vodeodolnosť?

Tecumseh

Neskúšal si náhodou aj Abisko sú tiež strečové a vyzerajú hodne dobre?

Merhorn

Skusim to aj inou formou sumarizovat. Zatial som velmi spokojny s Barrensami. Alv a teda aj Keb maju vyhodu v tom, ze maju v sebe aj strecove casti a teda nohavice su menej nachylne na vyber nespravnej velkosti. Berrentsy su cele z G1000ky a teda su minimalne strecove, preto je treba vacsiu pozornost venovat poriadnemu odskusaniu nohavic. Ked ale sadnu, tak je to super s nimi.Material nohavi c je o nieco tensi, resp. aspon tak posobi ako na model Alv, nemyslim menej odolne, a teda o nieco priedysnejsi. Alv ale maju moznost postranneho vetrania formou zipsu. Kupil som si k nim aj original fjalraven opasok. Ten je fajn, len na moju velkost trosku dlhy, ale to sa da poriesit. Viac v pripadnom clanku...

Lubo

Parada, tak potom napis svoje skusenosti :-).

Merhorn

Vcera som si kupil Barrents Pro v Olivovo zelenej farbe. Su to uplne paradne gate. Mozno, nebal by som sa ich nominovat na skoro naj gate na beznu turistiku od Fjalrevenu. Alvy, su trosku teplejsie zrejme. Tie KEB, skusal som si ich a ja ti nevim karle, mne tie vrecka umiestnene vpredu pridu ako velmi nestastne riesenie. Barrentsy ich maju pekne naboku a verzia Pro ma krasne na telo strih. Fakt super nohavice :)

Bulhar31

Barents pro som zrovna kúpil.Uvidím koľko vydrží vychvaľovaný G1000.Aj niekto voskujete?

Merhorn

Prave som si skusal KEBy a je to v podstate to co alv,len alv mi viac strihovo sedi,ale...
Super model je Barents pro,asi si ich kupim. To su fajne gate do divociny :)

Kekeser

Islo skor o príklad, ta celovka :-)
inac mat nejake zvysne € tak si po ne idem hned...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma