Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na výsosť Poľany hory

Diskusná téma K článku: Na výsosť Poľany hory

Na Poľanu sa po očku pozerám dlhé roky. Ak si odmyslím dávne lezenie na Kalamárke, či krátke túlanie sa v okolí Melichovej skaly, veľmi som o toto horstvo nezavadil. Chcelo by to poctivú túru, ktorá by zahrnula okraje kaldery, ale aj centrum krátera. Poľana so svojim vencom vrcholov pritiahne môj zrak vždy, keď cestujem okolo, preto je iba logické, že do edície Príručka starých svišťov by mala pribudnúť aj dominanta uprostred Slovenska. Treba len dodať, že opisovaná výprava je typická mladícka nerozvážnosť.

Jana T.

Tomka, aj ste ich stihli ,,natočíť" ? ? ? 8-)

Tomka

Pali, prečítala som si s chuťou tento pekný článok.
My sme boli teraz v sobotu tiež na Ponickej Bukovine a schádzali sme z nej dole približne tak ako Vy ste išli hore. Len ešte divokejšie!
A okrem medvedích stôp sme videli aj živého macka a ako bonus dokonca aj vlka.
Parádny zážitok.

TomXX

Díky. Riešime kam ísť cez víkend. Ale predpoveď je veru nič moc. Jedine že by sa tá sobota polepšila.

Turista222

tomXX: Nie je tam uz takmer ani stopy po snehu. Aspon co vidim z okolia a od Detvy.

TomXX

Ahojte, neviete niekto ako to je so snehom na Poľane? Predpokladám, že už iba zvyšky na zatienených stranách. Vďaka za info!

Ján Forx

Vidím, že nie som jediný, komu sa nepodarilo o Dr. Pavlovi Hložnom, advokátovi zo Žiliny nič zistiť. Pýtal som sa aj v múzeu SNP v BB, ale ani tam som nepochodil...
Pekná "tor-túra", hlavne výšlap od Jánošíkovej skaly. Dobre to tam poznám.

Svatopluk Štěpánek

1/ moj prvý výlet po slovenských horach:
Stožok - Stavanisko - Chrapková - ch. na Poľane. Poľana je srdce Slovenska, najkrajší kraj, čo poznám.
2/ už sa azda opakujem: Monika je super. Moja manželka je pravý opak, čo sa týka turistiky, po slovenských horach osobitne.

PaliT

Až teraz som si všimol posledné príspevky, ďakujem, a Monika pozdravuje.

Haendel

"...zrazu vidíme domček na lúke, za ktorým sa dobre skrýva náš tátoš. Odolávam pokušeniu zhodiť batoh a vyzdvihnúť ho potom s autom." :-) To je dobrý, upřímně jsem se zasmál. Bez téhle smrtelné únavy se nejlepší túry života neobejdou.
Jinak túra jako čert okořeněná pravou divočinou výstupem na Ponickou Bukovinu. Tenhle výstup, to je absolutní paráda. Jak píšeš, že ti z “medveďoidnej húštiny duša až krochká blahom", to se zažije jen mimo cesty. Je to sice o zdraví a zlomené kotníky, ale když se postupuje rozvážně pomalounku, tak to jde a stojí to za to.
A Pavol, máš moc statečnou ženu, klobouk dolu.

Daulagiri

Toto pohorie je tak trochu v úzadí, ale neprávom. Pre mňa osobne patrí k najobľúbenejším. Pri čítaní sa mi vybavilo mnoho zážitkov, vďaka za to.
Oblasť Ľubietovskej (Strelníckej) Bukoviny mám mimoriadne rád, v tom salaši som spal asi 3 krát. Je to úžasný kraj. A smrečiny vo vrcholových partiách Poľany sú rozprávkové. Stále tu však mám nejaké resty a aj kvôli tomuto článku rozmýšľam že by som sa sem mal skoro vydať.
Palec hore !

PaliT

Taký lievik na trojnožke tam bol tiež (rovnaký som teraz videl aj v Snilovskom sedle), ale o tom nie je reč. Kúsok vedľa bol ten múrik, tvoril akési vyvýšené pódium. Zvyšok brvna s klincom tam bol v akejsi dutine. To bol teda podstavec tej stanice?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma