Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Vodná nádrž Bukovec

Diskusná téma K fotke: Vodná nádrž Bukovec

Presnejšie povedané Pod Bukovcom. Horná nádrž je zásobárňou pitnej vody pre Košice, spodná bola postavená ako zásobáreň pre železiarne, ale využíva sa najmä na rekreačné účely. Len tak dokumentačne do mapy :-)

Tono
Ahoj Igor. Vies ze nad hradzov VN Bukovec stoji jeden maly, z 50 perc. zniceny hrad? Aj na kopci nad nadrzov by mala stat nejaka opevnena stvaba, ale tam som este nebol. o) na Bukovci ma chatu moja dobra kamaradka z KE... :o) Ta jak tam bulo šumno... :o)
Igor STRHÁRSKÝ

Ahoj, Tono - nie, to neviem. O ziadnom hrade som nepocul a ani som ho nevidel. Kde presnejsie to je?

Tono

Igor, lokalitu najdes na tejto GPS suradnici (podla turistickamapa.sk$ret)
48.71542
21.128
Polovica hradu je znicena vystavbou tej cesty, ktora je v tesnej blizkosti zadanych suradnic. Z hradu sa zachovali zaklady vezovitej stavby a obvodoveho opevnenia ovalneho tvaru. Prave tato cast je takmer presne na 50 perc. znicena. Potom najdes tu val s priekopou (tiez na 50 perc. znicene) a taku malu plosinu (povodne opevnenu) cez ktoru viedol pristup. Hrad zanikol tusim uz 14.m alebo 15. stor. a tak nestihol dorast na jeho bratov ako napr. hrad Turna. Zachovle relikty hradu su v konfig. terenu a vidiet casti zakladov murov.
Juznejsie, na kote Zamcisko (496), by sa mala nachadzat tiez nejake blizsie mne neznama opevnena stavba. Ale o nej neviem nic konkretnejsie, lebo na Zamcisku som nebol.

Tono

A este B. Varsik v trojzvazku Osidlenie Kosickej kotliny udava nejaky hrad v Hylove, ale o nom neviem takmer nic.

Mlieko

Trocha odveci, Tono potesil si ma, tym ze poznas diela B. Varsika:-)

Igor STRHÁRSKÝ

Ta cesta je pre bezneho cloveka nepristupna, napriek tomu, ze na niektorych mapach je uvadzana ako cyklisticka cesta. Prave v mieste, kde si oznacil hrad, je zelezna brana s upozornenim na zakaz vstupu. V podstate cele okolie hornej nadrze je kvoli ochrane uzavrete. Ale vdaka za info.

Lukasino33

navstivil som hrad teraz v zime. ta cesta ktora je tu spominana, je naoyaj nepristupna. nachadza sa ya mostom na kt. je tabula o prisnom zakaze vstupu. pouzil som vedlajsu, kt. sa pretina s potocikom. cestou hore na lavo vidiet kopcek na ktorom je zlty stlpik. vidiet tam cast hradu, siroky p[ohlad na velku nadrz, a pod sebou , na mieste znicenej casti hradu }asi, alebo neco podobne| vratbnicu, a stlp na ktorwej su kamery.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky