Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tri korutánske tiesňavy

Diskusná téma K článku: Tri korutánske tiesňavy

V polovici mája som zavítal do troch korutánskych dolín, tiesňav, ktorými vedú zaistené cesty. Rotschitza Klamm je v Karavankách (Karawanken), Pirknerklamm a Millnatzenklamm sú v Lienzskych Dolomitoch (Lienzer Dolomiten), respektíve v Gailtalských Alpách (Gailtaler Alpen). Keďže som si prechádzky sem-tam predĺžil, napíšem čosi aj o atrakciách, ktoré sa nachádzajú v blízkosti tiesňav.

Knor

Ferata Millnatzenklamm je opravena. Presiel som ju opat, tentokrat vyhradne po isteni. Moj nazor je, ze je to jedna z najkrajsich Rakuskych ferat.

Knor

Podarilo sa. Dnes som presiel celu variantu "Masochist" na "Dopamin Klettersteig" v Galitzenklamm. Mal som pred tou feratou poriadny respekt, aj ho este stale mam, ale vyslo to.

Peter61

V pripade zaseknutia a odvisnutia treba dakedy aj odrezat prusik.
Stava sa to najcestejsie pri zlanovani, zachrane etc. na nylonovom lane. nahoda je blbec, preco by sa clovek "nezamotal" na Fe+C lane ?

Knor

Tomu nerozumiem. Naco mi je noz? Prusiky si zviazem este dolu a zavesim na usko na feratovom sete.

Peter61

hlavne nezabudni dolezite prislusenstvo k prusikom:
Spatha ( od Petzl)

Knor

Moze byt, okorenim :-). Medzitym som si kupil cca 7m staticke lano a zavesil som ho na orech, na ktorom som si to prusikovanie vyskusal. Este si to vsak musim vyskusat so samotnym feratoym setom. Do stareho batoha som nahadzal zopar zvyskov betonovych prekladov, je toho 15 kg, a trenujem s batohom na chrbte zhyby. Tak snad tu feratu volakedy v auguste dam :-).

MisoB

Martin, dúfam, že tým zážitkom potom okoreníš aj ten článok aby také poučenie nezapadlo v diskusii k inému... :)

Knor

Ano, tam. Je tam "svinske brucho". To ma obtiaznost E/F a to som na druhy pokus presiel. Lenze potom som si myslel, ze dalej je to lahke, bo to boli iba E-cka. Lenze boli jedno za druhym a kedze som si nevzal odsedak, nemal som si kde oddychnut. Nuz a zaverecny vysvih som 2x nedal a na treti som sa len pozeral, ako sa mi otvara ruka, ktorou som drzal lano :-). Poucenie - treba tam odsedak a 2 prusiky na vyprusikovanie na feratu ked z nej spadnete.
Adrenalin som siel predtym, vybral som si tazsiu variantu. Asi som bol uz dost utahany. Dopamin som siel az ako tretiu feratu v GalitzienKlamm.

Peto z BB

knor, len zo zvedavosti, stalo sa Ti to na tom useku "masochist"? Ja som si na to netrufol, bohate mi stacila ta ferrata co spomina Sona a jej miestami este tazsie pokracovanie "Adrenalin". Vdaka Vam obom za clanky, propagujete paradne miesta :)

Knor

Ahoj Sona,

O Galitzienklamme napisem az sa tam vratim a prejdem DopaminKlettersteig celu. Pred mesiacom som na nej drisol a museli ma zachranovat dvaja Taliani, bo som ostal visiet pod traverzom a nevedel som sa dostat spod previsu spat na ocelove lano :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma