Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Przystanek Balnica (stanica úzkokoľajky)

Pekm

@Beta Pôvodne som chcel napísať Peter61, že načo mám používať diakritiku a čiarky ale už chápem. Nevedel som, prepáč. V každom prípade ďakujem za veľmi presné informácie. Ja skúsim ešte nájsť informácie o tých lístkoch. Keď už tam raz budem, nedá mi, aby som sa aspoň raz nepreviezol. A neprší v Poloninách? Lebo hlásili okrem víkendu skoro každý deň dážď, tak to bol tiež jeden z dôvodov, prečo sme nešli. Aj keď operácia manželky je väčší dôvod :-)

@martin knor Neviem či je google translator ten správny. Mám s ním skôr negatívne skúsenosti. Vyzeral som už pár krát ako debil keď som niečo niekomu písal :-)

Beta

Peter, ďakujem :-) :-)
Pekm, úzkokoľajka ide takto: začína v Majdane, ide do Balnice, tu je prestávka pol hodiny a vracia sa do Majdanu. Minulý rok som stretla turistov, ktorí išli z Balnice do Majdanu, nie je to problém, neviem ako je z lístkami. V Majdane minulý rok obchod fungoval. Myslím, že on funguje ak je turistická sezóna. Popravde si úspešný človek, lebo momentálne som v Poloninach a v piatok budem sa vracať cez Balnicu a Majdan a všetko ti overím a napíšem.
Keď ide o tú diakritiku - stále sa učím slovenčinu. Ak niekto nepoužíva diakritiku a ešte píše české slová, a ešte tiež bez diakritiku - takto ja sa správnu slovenčinu nenaučím :-)

Martin knor

Peto, google translator Ti to prelozi do polstiny +- spravne aj ked to je bez diakritiky. Trochu vacsi problem je s cechizmami (moj pripad), ale "zivot neni pericko" :-).

Peter61

@ pekm :
pls mohol by si v odpovediach Beate používať diakritiku a interpunkciau ?
díky.

Pekm

Beta dakujem za snahu aj za info. Nakoniec sme museli turistiku z dovodu operacie manzelky presunut. Tak snad na jesen to vide. Este jednu informaciu ak by si mi vedela lepsie prelozit ako ja sam lebo neviem to uplne presne z tej polstiny. Co sa tyka tej jednokolajky tak ta Balnica je len medzizastavka? Cize da sa ist z Balnice na Majdan a potom zase len po Balnicu. Spravne som to pochopil? Inak ten Majdan tam nevies, ci su nejake potraviny? Ze by sme nepytali od chatarov v Balnici ale nakupili by sme si v Majdane.

Pavol "Chodec" Horvath

Siel som okolo viac krat, ale nocoval som raz v zime. Siel som na slepo a chatar tam bol. Ubytovanie super, chatar super chlapik aj pohladnicu som im poslal!
Ja osobne odporucam kazdemu ked zvyknem kazdeho posielat do Polonin!

Beta

Pekm, tu máš linku na ubytovanie v Balnice:

balnica.pl/cennik.php

Tu je napísané, že oni neposkytujú občerstvenie, ale je možnosť si objednať, ale musíš im toto skôr nahlásiť. Oni majú bufet pre turistov, krorí prichádzajú do Balnice úzkokoľajkou, ale ako som Ti napísala, v bufete kúpiš nejaké tyčinky či kofolu. Ak budeš mať detaile túry, napíš, zavolám im. Majiteľ a jeho rodina sú veľmi simpatickí ľudia.

Pekm

Beta dakujem za informacie, napisem ti okolo stredy lebo este sa dohadujeme na termine a pocte osob. Chceme ist od Ubly az po Duklu a celkom by bodla v Balnici sprcha a nejake jedlo. Ale este ti to teda upresnim buduci tyzden. Dakujem velmi pekne za ochotu a pomoc, si zlata.

Beta

Pekm, bola som tam minulý rok a majiteľ mi vtedy povedal, že lepšie je sa ohlásiť, lebo oni tam celý čas nebývajú. Máj je ešte mimo sezóny, tak bude to lepšie ohlásiť. Pivo, tyčinky a kofola sú tam stále, konzervy - toto neviem, som vegánka. Chlieb som kúpila, ale predali mi posledný kus, len preto, že som mala ešte dlhú cestu pred sebou. Ak chceš, zavolám im v pondelok, ale napíš konkrétne, čo chceš vedieť.

Pekm

Ahojte,
v clanku sa pise, ze kapacita v pohode postacuje na ubytovanie. Ak by sme isli v pocte 4ks niekedy okolo 22.5. myslite, ze si treba nejako objednavat ubytovanie? Alebo postacuje znamena, ze nikdy nie je plno? :-) A este kto ste tam boli pise sa v clanku, ze sa daju doplnit zasoby. Tym sa mysli aspon konzervy, pecivo alebo len napolitanky a pivo?

Phalike

Veľmi príjemmé miesto na nocľah. Spali sme s partiou na matracovych letiskách vo vlastných spacákoch, komfort maximálne postačujúci. Pokľudné prostredie a neskutočná nočná obloha. Odporúčam stráviť niekedy aspoň jednu noc.

Samkoh

Napadlo ma jedno odporúčanie- písal som ho aj v inom, zapadnutom fóre na tejto stránke: ak sem idete od cernin, v úseku, kde sa prechádza cez kopu potokov štýlom prudko dolu, prudko nahor, je zhruba uprostred odbocka náučného chodníka vpravo priamo do Balnice. Ak nemáte z nejakého dôvodu nutnosť stále sa držať červenej za kazdu cenu, odbocte po tejto trase, najmä ak sa smyka! V opačnom pripade vás čakajú ďalšie udolia prekonavane tým istým spôsobom a nakoniec za posledným krátky, ale extrémne strmý a smyklavy výstup k balnickemu smerovniku. Schvalne to píšem aj sem, lebo na mape to vyzerá ok a v starších článkoch o tom nevidím zmienku.
Ale chata aj chatár úžasný, je tam aj wifi, spacakove letisko... V auguste som tam s partakmi zo školy prespal a bol som spokojný.

Robo...HE

Axel: Z osadneho ide celou dolinou lesna rozbita asfaltova cesta az na zaciatok lesnickeho naucneho chodnika. Odtial hore az na Balnicu k stanicke je to cca 2km. Je to lesny chodnik, kde je dost mokro a casto sa tam kvoli tomu nachadzaju drevene lavky. Miestami je to slapatelne, miestami treba tlacit, ale dole je to pekny technicky zjazdik. Pozri tieto fotky, je tam cela trasa z Osadneho ... outdoorhumenne.webgarden.cz/……

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov