Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: X-trekking West Tatras Special 2014

Diskusná téma K článku: X-trekking West Tatras Special 2014

Západné Tatry-Roháče sú pre mnohých doteraz neznáme, ale aj obávané. Väčšina tých, ktorí vyhľadávajú turistické ciele vo vyšších nadmorských výškach, skončia vo Vysokých Tatrách. No západná časť Tatier je pre mňa vďaka jedinečnej panoráme, hustote dvojtisícových vrcholov, ktoré vzbudzujú okamžitý rešpekt pri ich zhliadnutí, ale aj krásnou scenériou Roháčskych a iných plies a pliesok jedinečná.

Knor

Celkom pekna tura. Len nechapem, preco ste schadzali k Tatliakovej chate a nie do tej dolinky napravo, ked ste vedeli, ze je pod chatu asfaltka. A druha poznamka - opatrne s tym komentarom o "tiezturistoch". Kazdy sme streleni inym sposobom a zatial co niekto si da za ciel dat 10 2000-viek za den, iny si moze dat za ciel vyjst na hreben v mokasinoch.

Ran

si ma zabil len tým názvom.

Choze

To sú mi veci, doteraz sa tomu vždy hovorilo hrebeňovka Roháčov. A ak ti prekáža maximálne nekomfortná asfaltka vyriešia to sandále, kroksy alebo tenisky v ruksaku.

Monghi

nebudte taki kritici :) chalan ma radost, dal si ciel, buduje novu tradiciu, podarilo sa mu hned na prvykrat dat dokopy partiu nadsencov... za mna velka Pochvala! :)

Marcel.c

Ten bombastický názov článku pripomína trochu našich predkov - "amerikánov" spred vyše sto rokov. Tí sa tiež plavili na "šífe", zvierajúc v rukách "šífkartu" aby mohli fárať v amerických "mínoch". A keď sa po troch rokoch vrátili, rozprávali doma v krčme smiešnou hatlaninou báchorky z "veľkého sveta".
Och, akí sme len svetoví. Niekedy aj svetovejší ako celý zvyšný svet.

Jjano

Ale veď ho chlapca neničte. Nie je dôležité, ako to nazýva, ale ten výkon, tá túra. A tá je slušná.

Voľakedy dávno, veľmo dávno, keď som ešte vládal, sme to urobili tiež, už si to moc nepamätám, ale stále to mám v pamäti ako jednu z najnáročnejších túr, akú som kedy spravil :-) a to sme ešte mali po ceste strašnú búrku. Akurát, že sme sa vracali Látanou dolinou, alebo tade niekde, ale skrátka nie asfaltkou od Tatliakovej chaty.

Mimochodom, Martin, len nie žiadne ďalšie kríže. Kríže slovenské hory špatia, nie skrášľujú.

Domo

Parádna túra! Urobil som to dva roky dozadu, ale opacnym smerom. A zdielam tvoje vnimanie Rohacov, je to nadherny kut Tatier...

Bdel

ked moj zrak zočil nadpis, tusil som riadny prask z Hut minimalne do Tomanovskeho, ak nie Lalioveho sedla. Tentokrat je vsak bombasticky len nazov, vykon dietny. Nie som ziadny ultramaratonec, ale taketo som zamladi daval s lavou zadnou v zadku a pravou prednou v nose:-)

Jjano

Bdel, a teraz ako čo? Zrušíme hiking, lebo ako vlastne nie je o čom písať? Čo aký bol zmysel tvojho zamyslenia? :-)

Choze

neviem ako bdel ale ja som od clanku s takymto megalomanskym nazvom ocakaval aj podobne megalomansky vykon - beh(ak by ten clanok pisali laco s danom, ktori to dali za 7 hodin tak sa nad nazvom vobec nepozastavim), prechod potme, v zime, pospiatky, s furikom, v obleku a mokasinach alebo nieco podobne. takto je to klasicky prechod Rohacov aky je na tomto webe popisany uz minimalne 2x.

TDD

Hojdavému video by prospelo prešpikovanie vrcholovými tabuľkami (titulkami), tak ako je to spomínané v závere článku. /Zhrnutie - aby zabezpečili do budúcnosti tabuľové označenia všetkých štítov hrebeňa/. Mierne pozastavenie a kochanie sa je vďačné.

Tak-marik

Zdravím všetkých prispievateľov:-)

  1. Názov je v anglickom jazyku,kedze chcem propagovat tuto akciu aj smerom do zahranicia(vid video na youtube) a prilakat aj zahraničných turistov v buducnosti.
  2. Tura bola zvolena takto aj s ohladom na ženu v skupine(kolko žien poznáte osobne,ktoré dali takúto turu?)
  3. Podla mojich rozhovorov s ludmi,ktorí často navstevuju Roháče,je asfaltka na Tatliakovu chatu prístupná len pre "vyvolených" a pre zásobovačov či HZS, ale dlhodobo lezie mnohým na nervy,tak som si dovolil zdielať tento názor.(áno, v sandálkach je to určite pohodlnejsie)
    4.Kto si chce nájst v článku pozitíva ,ten si ich nájde,kto len negatíva,ten si nájde v čomkolvek a kdekolvek.
    5.Môj názor je ten,že kríž(resp.dvojkríž) je symbolom bud slovanstva alebo krestanstva a naše Slovensko splna jedno aj druhe a ja sa pri krížoch na vrcholoch cítim hrdo v tomto duchu a nemusím si hrdost umelo budovat inak.

Ďakujem za každý názor,každú radu a cielom tejto akcie je prežiť, nie umrieť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum