Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kam ísť (nielen) 24. novembra?

Milan

Ďakujem za pekný článok. Celé roky som chodil okolo a nevedel som, že sú tam také pamätníky a nasadené brezy. Bol som tam 23.11.07 podvečer na bicykli. Len pre zaujímavosť, lokalita sa nachádza presne 1,5 km od Bieleho kríža. Ešte raz ďakujem. Milan

J1tka

Teším sa, že sa vám článok páčil, že som niekoho (Rikitan, misob?:))možno trošku potešila a niekoho snáď aj inšpirovala.

To o radare na Veľkom Javorníku som nevedela, hoci som ho z väčšej či menšej diaľky už veľakrát videla. Ako spomínal Termit, dobré vedieť :)

Dnes sme boli na Sakrakopci znova, takže ešte trochu poopravím informácie. Na žltej značke medzi Stupavou a Bielym krížom sa zasa vo veľkom realizovali lesníci, cesta teraz pripomína bahnodrom, gumáky prídu vhod.

No a teraz z pozitívnejšieho súdka:) Našiel sa niekto, kto označil poslednú odbočku na Sakrakopec. Odhnitý stĺp s tabuľkou opretý o strom zmenil svoju polohu na horizontálnu a prišiel aj o tabuľku, preto je zbytočné ho hľadať. Na strome pri odbočke je ale z Račianskej strany pribitý drevený dvojkríž, ktorý je tiež vyrytý na dvoch okolitých stromoch (na oboch stranách cestičky). Pri odbočke je aj červeno-biela tabuľka informujúca o zákaze voľného pohybu psov. Takže myslím, že nájsť odbočku je už teraz jednoduché.

Aj samotný "pamäťník" sa zmenil a pri strome s nápisom pribudla "lavička".

Keď dáme vyvolať fotky (my nedigitalizovaní), pridám:)

Misob

Aj mna clanocek zaujal. Pred nejakymi rokmi (ked som bol este bratislavcan), som sa to miesto pokusal najst - avsak bez uspechu. Teraz som ho navstivil aspon takto... :)

Jano

Meteorologicky radar je na susednom Malom Javorniku, severne od spominaneho. Nie je ho tak velmi vidiet, ale pri podrobnejsom pohlade sa da rozoznat (napriklad z dialnice do Senca).

Termit

A ja som si myslel, ze je to meteorologicky radar..hmm, dobre vediet..

Bacaardi

ja by som len pridal, ze kvoli tomuto leteckemu nestastiu na vrchíle malych karpat postavili radar (taku tu gulatu opachu co je vidno od vsadial). ten radar je jeden z najvykonnejsich v strednej europe, a vdaka dobrej polohe ma dosah vraj az na kretu. to len tak z ineho sudka trochu:-)

MatusM

Jitka, spadla mi sanka! V septembri som toto miesto tiez hladal, tiez z Bieleho kriza, tiez som zasiel pod elektricke vedenie a musel sa vracat, ale napokon, uz potme som nasiel.
Este raz som sa tam vratil za vidna, tentoraz z Race pomedzi vinohrady, lesnou cestou a strmou zvaznicou. Naozaj tajuplne miesto.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum