Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Myjava – Veľká Javorina – Trenčín

Vetroplach81

ak by niekto išiel robiť budúci rok (asi v júni) etapu SNPčky Fačkovského sedla po Donovaly, dajte vedieť...

Pencurák

Koncom augusta som šiel v Tvojich stopách,Roman.Pred 2 rokmi som spravil so synom prvú časť z Devína po Záruby,teraz v auguste zo Smoleníc cez Záruby až do Trenčína sám za necelých 5 dní.Keď sa podarí,tak o rok ďalšia časť Cesty hrdinov SNP z Trenčína na Donovaly.

Romanjuras

Ten pohľad na Myjavu je naozaj omylom. Vtedy som si naozaj myslel, že vidím Myjavu ale asi to je predsa len tá Stará Turá. Nechcel som nikoho uviesť do omylu.
Tidoj, ja obyčajne chodím sám, lebo niekedy je ťažké sa dohodnúť s niekým na termíne a trase v tejto uponáhľanej dobe. Lesnej zvery sa extra nebojím, keď tak medveďov. Ale hrebeňovku nízkych tatier sm už dal, a tam bolo najväčšie riziko stretu, ale stačí si po ceste rozprávať a mať zvonček na medvede. Zatiaľ som žiadneho našťastie nestretol.
Keď sa mi podarí prejsť Slovensko po čarvenej tak samozrejme nepovesím turistiku na klinec. Veď existuje toľko trás, pekných miest a výhľadov, že sa to ani nedá spočítať takže určite sa vrátim aj k tým miestam ktoré si spomínal.
Čoskoro napíšem články aj z mojich ostatných prechodov po červenej :)

Vetroplach81

a prečo sa obávaš zveriny od Vápča ďalej? zvonček a plynová pištol to istia... :-)

Tidoj

Pardón, nie zmeny za posledných 25 rokov (žiadne neboli, len blbosti a zbytočnosti), ale zmenu pred 25 rokmi.

Tidoj

Ďakujem, nie som si istý, ako dlho by si to so mnou potiahol, kým by si ma zhodil zo skaly.
Ale inak, ja by som aj išiel, ale to by som musel trochu "potrénovať" (hlavne nosenie batohu) a mentálne sa na to pripravovať aspoň pol roka :-)
No a hlavne od septembra do júna veľa času nebudem mať, lebo od učiteľa sa nevyžaduje len to, aby svoj pracovný čas odučil, ale aj aby vo svojom voľnom čase... Áále, čo ti budem... ANI v školstve si úradníci zmeny za posledných 25 rokov nevšimli.
Mail mám iný, len pravdupovediac som si doteraz nepozrel, ako by sa to tu dalo zmeniť.

Vetroplach81

tido, nedá sa ti poslať mail...ja idem robiť časť SNPčky cez Strážovské vrchy začiatkom septembra, ak by si šiel, napíš mi na mail

Tidoj

Starú Turú som si zafixoval ako veľmi milé mestečko. A napriek tomu, že je úplne "myjavská", správne (myslím od slova správa) patrí do Nového Mesta nad Váhom. Ale ani toho nie je veľa z tej spomínanej fotografie vidieť. Dokonca ani veľa z toho Myjavska - skôr Považie a Inovec.
Toto je veľmi pekný kraj, rád sem chodím. Jediné, čomu sa neviem úplne prispôsobiť je chodenie po slnku, lebo lesa tu veľa nie je a ja les rád. Ale tie výhľady, aj ten lazový kľud stoja za trochu opekania. Úsek Machnáč-Kykula (ty si šiel Kykula-Machnáč) je úplne naj.
Je mi jasné, že človek by chcel prejsť celú červenú - a tým myslím úplne celú. Ale znamená to, že niektoré pekné miesta tesne minieš. Na tejto tvojej trase je napr. veľmi príjemne pri v.n. Stará Myjava, zaujímavá je "veža" na Jelenci aj tá na Lopeníku. Ale aspoň budeš mať dôvod sa sem vrátiť. Obdivujem ale tvoje odhodlanie dodržať červenú na turisticky príšerných úsekoch ako je Myjava-Poriadie a hlavne ísť peši cez Zlatovce a Trenčín - to musela byť smrť na záver.
Hlavne ti ale závidím to predsavzatie prejsť celú červenú - ja sa k tomu neviem odhodlať a neviem nájsť ľudí, ktorí by do toho šli so mnou, lebo od Vápča ďalej by som sa už sám asi bál lesných tvorov.
Včera som nad Hornou Porubou stretol troch maniakov, ktorí idú po červenej z Dukly. Včera to bol ich 19. deň. V tých búrkach a teple predchádzajúcoch týždňov... naozaj maniaci. Dokonca aj ich včerajší úsek Čičmany-nad Dolnou Porubou sa mi zdal s tými ich obrovskými batohmi smrteľný. Ale závidel som im :-)

Ivok

Smerom na J (Stará Turá) je z Javoriny obmedzený výhľad kvôli lesu. Na fotografii s popisom "Pohľad na Myjavu z Veľkej Javoriny" je v skutočnosti pohľad smerom na JV - ku Novému Mestu nad Váhom. Myjava je JZ smerom.
@PaliT - áno, Stará Turá patrí do kopaničiarskeho regiónu.

PaliT

Možno nemal na mysli mesto, ale región Myjava. To zahŕňa aj Starú Turú, nie?

Janííík

len ta troska opravim,to,co si videl od vysielaca na Javorine ,,ako na dlani" nie je Myjava,ale Stara Tura.

Svatopluk Štěpánek

Pekný kraj, vidno, že človekom dlhodobo tvarovaný, nie jako "divočina" mojho
milovaného Rudohoria.
Iba sa hambim - nepoznám ho, nemám tu v nohách ani kilometer. Aj keď tu strávil detstvo moj otec.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma