Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Plavecký hrad a Klokoč z Plav. Podhradia

Diskusná téma K článku: Plavecký hrad a Klokoč z Plav. Podhradia

Po minuloročnej premiérovej návšteve malokarpatského Klokoča s bohatými porastmi divozelov som jeho návšteve v sezóne kvitnutia neodolal ani tento rok. Síce ma nepotešili správy o tohtoročnom slabšom stave divozelov, aj tak som očakával aspoň príjemnú atmosféru. K tomu som do trasy naplánoval návštevu Plaveckého hradu, ktorý som ešte nenavštívil. V práci sme sa dohodli na výlete značne dopredu, tak stačilo len čakať na slnečnú víkendovú predpoveď. Prvú júlovú sobotu plníme v Trnave auto a ide sa „za horu“, na Záhorie.

DanielaM

Teším sa, že ti učaroval práve KLokoč. Je to krásne miesto, kam odporúčam ísť všetkým, kt majú radi nádherné výhľady a pokoj. Je krásny v každom ročom období :-)

Zdenči

Toto miesto mi v zbierke malokarpatských kopcov ešte stále chýba, hoci som sem tiež v čase kvitnutia divozelov tento rok chystal. Ale veď ešte nie je všetkým dňom koniec...

PaliT

Dajako som sa pozabudol a tento rok som divozely nestihol. Ale opisy týchto krásnych miest a návraty na ne sú vítané rovnako, ako úsmevy vysnívanej ženy.

Dzordzo

Jeden z najkrajších okruhov v M. Karpatoch, ak nie najkrajší, samozrejme aj s prechodom Vápennej. Prešiel som ho veľakrát, je tam snáď všetko - výhľady, zrúcanina, dva krásne vrcholy, skalnatý členitý hrebeň Vápennej, krasové závrty, pekná horská lúka atď. Ale priznám sa k jednej veci, ešte nikdy som nevidel tie divozely naživo, budúci rok to musím znovu absolvovať, musí to byť zaujímavé.

Vlado z NZ

ešte sa oplatí z Plaveckého hradu si odskočiť aj na hradisko Pohanská, sú tam zvyšky valov, a zaujímavé skalné návršie so starovekou atmosférou...

TomXX

Ak sa nepletiem, tak divozely rastú okolo Hlohovca celkom hojne, včera som ich videl pri Tescu :) Dobre cez 2 metre mali. Aj by som išiel na Klokoč pozrieť, ale zákonitá má za 2 týždne termín, tak radšej už nikam nechodím :)

Dzakomoo

Dakujem vam za precitanie aj ohlasy :) Elen: podla mna ta titulna vystihuje atmosferu toho kopca.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov