Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zničená cesta ku Chate Vrátna

Diskusná téma K článku: Zničená cesta ku Chate Vrátna

Dnešná prietrž mračien zničila asfaltovú cestu od Terchovej do Vrátnej doliny. Chata Vrátna je autom nedostupná. Podľa prevádzkarky chaty cesta prakticky neexistuje. Aktuálne za pomoci Horskej záchrannej služby evakuujú turistov z chaty. Cca 500 m pod chatou sa cez cestu leje silný prúd vody a tiež ju zablokovali viaceré zosuvy pôdy.

Pitr

Dnes bol preznačený úsek na modrom chodníku nad Šútovským vodopádom. V mieste kde sa prechádza cez potok na Mojžišove pramene.
Už by ste tam nemali mať problém s orientáciou.

Cmaro

No my sme boli dnes a taktiez sme minuli odbocku a potom sme sli korytok pokial to slo a potom kryzom lezom vysli sme par sto metrov pred M.pramenmi. :)

P.S. bolo by dobre tam dat viditelnu odbocku na chodnik bo ti co to nepoznaznaju prehliadnu ako my.

Bikemartin

Šútovo - Šútovský vodopád chodník schodný bez problémov. Po výšvihu nad vodopádom treba dať pozor, koryto potoka je zanesené tonami štrku, kameňov - je ľahké minúť odbočku chodníka vpravo do svahu. My sme sa nechali zviesť nepatrným chodníkom popri suťovisku proti prúdu potoka (asi sme tam nezablúdili prví) a až po cca 200m sme sa zorientovali podľa gps a potom kolmo na vrstevnice sme sa vrátili naspäť na značku. Vyššie cez Mojžišove pramene je chodník bez problémov.

Ivok

"V rámci dynamiky búrkových procesov pracovníci SHMÚ počítajú s určitými územnými odchýlkami. Predpokladajú, že zrážkomerná stanica Vrátna, kde bolo počas búrky namerané 52 mm sa nachádzala mimo epicentra zrážok. Nie je preto vylúčené, že na priľahlých kopcoch Vrátnej doliny spadlo počas búrky aj viac než 90 mm zrážok."
shmu.sk/sk/?page=1741#x200

Pitr

Chodník k Šútovskému vodopádu bol priechodný ako opadla voda. Bolo treba viac preskakovať. Dnes tam mali dobrovoľníci z obce Šútovo, z KST Šútovo a ich kamaráti brigádu. Prečistili to, urobili mostík a tak je to bez problémov priechodné aj pre deti.

Anonymized_25093

Nieco take sa stane aj v zdravom pralese. Tu nejde len o vyrub ale aj zasah do kazdeho (aj rezervacia) po prirodnej kalamite - priroda nech sa sama obnovi.

Peto z BB

Pavol chodec, tiez ma napadlo to, preco mnohi uplne zaznavaju vplyv vyrubov, holorubov, smrekovej monokultury namiesto prir. zmiesaneho lesa atd. na mnozstvo vody kt. je namiesto zachytenie v krajine potom v atmosfere. Ale asi je skoda rozoberat to pod tymto clankom, okrem par zmienok, mozno par linkov, netusim ci sa o tom diskutuje pod nejakym patricnejsim clankom, napr. na temu "Co sa nam turistom nepaci na politike a praxi Lesov SR, s.p.". Niesom odbornik, ale tipujem ze prudke narazove dazde nemaju len pricinu "vis maior", ale je za tym aj komplex desiatok ci stoviek systematickych chyb ludstva, kde urcite preferencia holorubov a smrekov namiesto zmies. lesov ma svoju urcitu vahu.

Anonymized_25093

To je super sprava, ze vyruby nesposobili zosuv pody. Moze sa bezstarostne pokracovat vo vyruboch! Hura!

Ursus

Inak odporucam v tychto dnoch navstevu hrebena, minimum ludi koli uzavretej lanovke, uplne iny zazitok nez na aky sme zvyknuty v sedle alebo na krivani

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma