Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nový zrub Burda do začiatku zimy

Diskusná téma K článku: Nový zrub Burda do začiatku zimy

Po viac ako roku zdanlivej nečinnosti sa konečne pohli ľady a začína sa s fyzickou obnovou zrubu Burda, resp. informačného centra v sedle pod Fabovou hoľou. Od novembrového požiaru 2012 do dnešných dní sa riešili legislatívne a administratívne záležitosti súvisiace s novopostavením infocentra.

FunTTomas

Najbližšia dobrovoľnícka brigáda sa koná počas predĺženého víkendu 29. - 31. 8. Bude sa klásť a zasypávať hadica na prívod vody ku zrubu (700 m). Súčasne sa bude pripravovať drevo na zimu. Ubytovanie je zabezpečené pre 10 - 12 ľudí vo vojenskom stane + jednoduché občerstvenie pre brigádnikov. Treba si doniesť pracovné oblečenie, pevnú obuv, rukavice, spacák, karimatku a jedlo. Dobrovoľníci hláste sa u správcu zrubu na kontaktoch uvedených v hiking.sk/…/byvaly_zrub_burda… najneskôr do štvrtka.

FunTTomas

dobrovoľnícke brigády sú v plnom prúde. Minulý víkend bol výkop pre vodojem od Rimavy ku zrubu. Bolo vyčistené okolie od kalamitného dreva z májovej víchrice. Nasledujúce dni bude betónový základ zrubu a prívod vody k objektu. Každá pomocná ruka je vítaná.

Phalike

Do tej prvej brigady sa nestihnem dat dokopy ale akonahle budem moct tak pridem pomoct co budu sily stacit. Drzim palce vsetkym co sa na tom budu akokolvek v dobrom podielat!

Svatopluk Štěpánek

musím sa prísť pozrieť,
aj keď meniskus akosi protestuje
a najmä držím palce a želám úspech

MatusM

Skvelá správa, ak sa nám bude dať, prídeme pomôcť.

Muska

Vinníka ešte nevypátrali, no chatár si zrub určite nepodpálil sám.. čo sa týka bezpečnosti tak zrub by už nemal fungovať sezónne, ale celoročne a uvažuje sa aj nad rôznymi zabezpečovacími prvkami.. Neviem ako nakoniec vyzerá projekt, ale uvažovalo sa aj nad kamennou stavbou, ale toto fakt neviem.

Anonymized_25093

Ani ja som ho nestihol navstivit. Ale pocul som ze vraj si ho zapalil sam. ??? A mozno ten kto ho podpalil ho podpali znova lebo pravdepodobne nedosiahol to co chcel, kedze sa tam bude stavat novy zrub

Zivan

Bohužiaľ, pôvodný zrub vyhorel skôr než som ho stihol využiť. Videl som ho len počas výstavby.
Neviem, či bol vypátraný resp. odsúdený ten zlosyn, ktorý zrejme podpálil starý zrub. Predpokladám, že tak ako je v takýchto prípadoch obvyklé asi nie. Preto ma logicky v tejto súvislosti napadá otázka bezpečnosti nového zrubu, ak je ešte stále niekomu tŕňom v oku.

Anonymized_25093

Mozno k novemu holorubu hned pod miestom pribudnu dalsie. Lesy SR mozu prispeit ku kultivacii okolia pomoc motorovych pil a tazkej techniky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma