Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa Andrejcová s hospodárom

Diskusná téma K článku: Útulňa Andrejcová s hospodárom

Známa útulňa na hrebeni Nízkych Tatier po deviatich rokoch znova prechádza rekonštrukciou. Jednoduchý drevený zrub, ktorý ponúka prístrešie pocestným už niekoľko desaťročí, sa nachádza na východnom hrebeni Nízkych Tatier, nad horehronskou obcou Pohorelá, len asi tri hodiny chôdze hrebeňom z Kráľovej hole.

Samkoh

Spal som tam z 31. na 1.8. Super ochotný a milý personál, ani tam nebolo tak plno,perfektná kapustnica. 11 z 10.

Salatin

Na Andrejcovej k dispozícii polievka (kapustnica, šošovicová), pivo, káva...Možnosť nocľahu nielen v útulni samotnej, ale aj v niekoľkých stanoch patriacich útulni (tá istá cena za nocľah). Treba dopredu rezervovať a dohodnúť sa s chatárom (veľmi príjemný chlapík).

Radoslav

Autorka pochádza z Brezna, rada zabrúsi aj na hory či odbehne polmaratón, robí v štúdiu na Liberecku, o.i. špecializuje sa na náročnejšie fasády. Ako už uviedla adushka toto nebol žiaden developerský projekt ani nijaký podobný predkrm, ale naozaj len diplomová práca. Imho veľmi solídna. Tak prečo ten niekto má s tým až verzálkový problém.

A reakcia s výkričníkom: ja by som si nebol istý, že stávajúci stav je až tak významne menšou záťažou pre tamojšie prostredie ako prípadne i väčšia nová s kvalitatívne lepším riešením všetkého, nielen komfortu. Iste ako každá infraštruktúra znamená možný, viac-menej istý nárast návštevnosti. Ak nebude mať brzdu práve prostredím holorubov, ale i to nezabrzdí väčšinu, viď záver Demän. či Bachled. dol.

Peter61

@ 08:12 Fangorn :-)
diskusia na hiking.sk
@ adushka Alpy sú iné, v kníhkupectve som šahol na monografiu o Monte Rosa Hütte, viaz., ale nechal som si zájsť chuť ( 50 miestnych tugrikov)

Adushka

Ale však to je diplomka architektky, neznamená to, že sa to bude aj realizovať. Mňa to prekvapivo baví a viem si to tam predstaviť, poznám aj tie iné chaty, ktoré tam spomína.. aktuálne je ale nejaké pohoršovanie bezpredmetné. Možno je autorka z Horehronia. Ja byť odtiaľ a že napr. študujem architektúru, tak si vyberiem tiež podobnú tému diplomky :)

TomXX

Berme to tak, že sú rôzni turisti. Ja osobne mám rád búdy, salaše či útulne hoci aj bez chatára, ale na druhej strane, útulne ako Ďurková alebo Andrejcová mi umožnia ísť úplne naľahko (letný spacák, bez večere a raňajok) a viem teda prejsť viac/rýchlejšie. Ako vrchol komfortu je pre mňa napr. Borišov alebo pod Suchým či Chlebom - umyvárka, WC :) Nie som priamo proti moderným chatám, ale tie priťahujú viac turistov, a ja mám radšej kľud.

Martin63

Ano, počas nej som si okrem Andejcovej, domčeku HS, Kamennej chaty, Durkovej ešte užil pohodlie Damisportu na Donovaloch a HH Kraľová studňa.
V Hiadeľskom sedle som sa stretol s pánkom, ktorý mi o útulni na Kečke rozprával s takým nadšením, že som sa tam musel zastaviť. Bolo vzorne upratané, vonku upravené okolie, WC, voda, ale žiaľ, nikto tam nebol. Za tu chvíľu čo som tam čakal prišiel párik, ktorý sa tiež tešil na pivko, lebo počuli že personál je stále prítomný, ale tentokrát márne.

Martin63

Otestované aj s prespaním k spokojnosti. Abstinentom postačil miestny bylinkový čaj, smädná väčšina si pochvaľovala pivo a všetci spolu šošovicovú polievku.
O zábavu sa postaral ľudový rozprávač z blízkeho salaša a jeho frajerka Verona. Na rozdiel od bratislavských somrákov nedrankal ale nalieval do kalíškov zo svojho aj cudzím.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum