Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Opaľovací krém Daylong Extreme 50+ gél

Merhorn

ja pouzivam bio kokosovy olej. napriek tomu,ze mam do ru pokozku a takmer sa neviem spalit. dam si jemnucku. vrstvu aby som nemal prilis mastnu pokozku nakolko mam skor problem s mastnou ako suchou pokozkou. Davam si bo rovnako aj ak sa pripadne vynimocne spalim. a ako bonus, chuti mi a vzdy si prstom naberiem aj kusok do ust :)

Lubo

Vdaka za upozornenie, chybicka sa vloudila. Uz som to opravil.

A ci je moj clanok reakciou na na dTest? Nie, nie je :-). Tento konkretny krem pouzivam uz dlhsiu dobu a je to prvy Daylong co mi vyhovuje. Mam ho zabaleny aj do Skandivnavie, kde ho dufam budem potrebovat castejsie ako repelent ci nepremokavu bundu. Ako som napisal v clanku, nahradil som nim u nas tazsie zohnatelny Piz Buin. Bezne kremy nepouzivam nie preto, ze by som potreboval znackove alebo drahe, ale preto, ze tie bezne pri poteni sa stekaju po tvari a je mi to neprijemne. Taktiez preto, lebo mam problemovu mastnu pokozku a dalsie mastenie proste nie je pripustne, vyhadzal by som sa ako pubertak.

Inac miestni Chorvati nam svojho casu odporucali natierat sa zmesou olivoveho oleja a slanej vody (1:1) pravidelne 4-5x denne. Vraj uznasne funguje. Potvrdzujem, ze som sa nespalil, no citil som ako namasteny kus masa na pekaci :-).

Palo TT

Ten clanok je nejaka starinka 01.01.70 :)

@lubo: Inicialny impulz na rezenciu je tvoj napad?
Nic proti tejto recenzii, len osobna zvedavost, lebo to nacasovanie sa mi zda ako reakcia na kampan sponzorov dtestu :)
ekonomika.sme.sk/…/drahe-opal…

Fangorn

ja alergický isto nie som, keď idem bez krému tak vyrážky nikdy nevyskočia - ani keď používam iný krém ako Daylong. ale v mojom príspevku je jasne napísané že ostatným čo poznám tak vyhovuje, len mne proste nie. ale tvrdiť že je zlý to netvrdím. Je iný, to je všetko :) A predpokladám že vačšina s ním bude spokojná

Peto z BB

Pridavam sa k suhlasu s jjanom, a sucasne k skeptikom dTestu (takmer vzdy su u nich v TOP 3 vyrobky od Lidlu, je mi to podozrive).

jjano, az by si nahodou zistil nazor toho odborneho lekara na obsah tohto nedavno diskutovaneho blogu: martinchudy.blogspot.sk/…/je-… , tak vopred vdaka za zdelenie.

Zatial v tejto veci verim nazoru jedneho kozneho lekara, podla ktoreho su drahe znackove opalovacie kremy a vysoke faktory v 99 % pripadoch vyhodene peniaze, lebo pri maximalizacii beznych opatreni (oblecenie, klobuk atd.) postaci bezny opal. krem faktor cca. 16 - 20 (viac uz je to privela penazi za primalo dodatocneho efektu), resp. dost casto postaci vhodny prirodny olej. Ten lekar dava doraz viac na to, aby koza nikdy nebola sucha, a odporuca pocas pobytu na slnku premazat zmesou nizsieho faktoru (podla okolnosti 4 - 12) a prirodneho oleja, a potom po konci slnenia uz len prirodnymi olejmi. S tym samozrejme, ze toto plati pre povedzme ze 90 % ludi bez alergii, a 90 % beznych situacii, t.j. nie male deti na dovolenke v Turecku, a rovnako zrejme aj pri celodennej ture nad pasmom lesa pocas bezoblacneho dna.

Jjano

Putzig, tvoj príspevok som ukázal jednému z najrenomovanejších (ak nie vôbec úplne naj :-) kožných lekárov na Slovensku, takpovediac "kapacite". Odpovedal mi, že "Sunscreeny od renomovaných firiem spĺňajú požadované európske krtériá bezpečnosti. Je vylúčené, aby obsahovali karcinogénne, alebo fotokarcinogénne látky. Vzácne sa môže vyskytnúť alergická, alebo fotoalergické reakcia na sunscreen, ale to nemá nič spoločné s nádormi kože."

Peter61

Lubo :

  • kazdy ma svoje skusenosti, ritualy etc. Celodenna ochrana imho vydrzi iba na miestach, na ktorych nie je koza "atakovana" mechanicky a sa pripravok ciastocne nezotiera. napr. usi, okolie nosnych dierok, krk, celo.
  • Odraz od snehu nuti natierak aj miesta, ktore "na skale" nezvykneme : napr. pod bradou

Putzig :
betakaroten je odskusana bezna terapia pri alercii na Slnko, ale pytal si sa, ci da ochranu aj proti UV ? Ja by spm skusal, az by som nasiel, co mi vyhovuje, a drzal sa toho ako kliest.

Bulat:
DTest sa pred casom u mna tymto dost zhodil, davam si ho do kategorie podozrivych. Ich "vysledky" a porovnania su daco ako bachorky o skodlivosti hlinika v hrncoch, skodlivosti glutamanu etc.
daylong.sk/…/reakcia-na-vysle…

Na temu svajciarskych kremikov:
daylong.sk/…/urcenie-fototypu…

Btw. : Actinica : zdravotnícka pomôcka so širokospektrálnou UV ochranou pre ľudí so zvýšeným rizikom vzniku rakoviny kože v dôsledku expozície UV žiareniu.
actinica.eu/…/co-je-actinica-…

Bulat

Som si spomenul na nedávne hodnoteníe časpopisu dTest, kde opaľovací krém pre deti značky Daylong prepadol- bol z toho docela poprask, lacný krém z Lidlu vykazoval vyššiu kvalitu a lepšie vlastnosti ako ten od renomovanej značky. Asi nie vždy drahý výrobok znamená i adekvátnu kvalitu. Inak sám používam Dyalong- porovnateľný faktor akurát nie vo forme gelu- a očakávať, že vydrží celý deň v permanencii je naprosto iluzórne...

Putzig

Pridam moju skusenost s opalovacimi kremami...Som svetly fototyp a mam alergiu na slnko, ktora sa prejavuje resp. prejavovala hlavne na jar. Vyskusal som vsetky mozne "antialergicke" opal. kremy (vratane tych s mineralnym resp. fyzikalnym filtrom)a zakazdym, ked som sa kremom natrel to bolo po pobyte na slnku este horsie. V podstate stacilo byt chvilu na priamom slnku (uz na jar, ale aj v lete) a nekryte casti tela (hlavne krk a ruky) okamzite scervenali a do dvoch dni sa vyhadzali az sa vytvorili take tvrdsie supiny az chrasty...Odznelo to az po navsteve koznej lekarky a predpisani antihistamik a kremu proti alergiam po cca 2-3 tyzdnoch...proste dost neprijemne...Ked som povedal koznej, ze som pouzival vyslovene len specialne antialergicke kremy (Daylong, Eucerin, Bioderma),tak mi povedala, ze VSETKY kremy obsahuju latky, ktore sa vplyvom slnecneho ziarenia menia az na rakovinotvorne (horsie su na tom ie z chemickymi filtrami)...ergo vraj na trhu neexistuje krem, ktory by skutocne chranil pred slnkom a rakovinou, skor naopak dlhodobe pouzivanie akychkolvek kremov (nielen opalovacich) a caste vystavovanie natretych casti tela priamemu slnecnemu ziareniu vedu skor ci neskor ku poskodeniam pokozky az k rakovine koze...Na otazku ako mam teda postupovat, kedze nechem sediet zavrety doma a chodit von len v sychravom pocasi mi povedala, ze ak to ide tak sa snazit nezdrziavat moc dlho na priamom slnku, urcite sa nekremovat (vobec) a v zime, ale aj pocas roka zabezpecit telu dostatocny prisun beta-karotenu. A ked predsi len stravim dlhsi cas na slnku tak nic na "obhorene" casti tela nepatlat resp. nanajvys krem s obsahom pantenolu, popripade prevetivne uzit nejake antihistamikum (zodac)...a ono to funguje. Uzivam beta-karoten, chodim von aj v najväcsich teplach a ked treba dam si preventivne jeden zodac a aj ked pokozka hlavne na krku scervena tak max do 1-2 dni to zmizne a vsetko je v pohode...

Peter61

Fangorn ad "nesedi":velmi dobra poznamka !

  • vsetko treba DOPREDU vyskusat, aj novy vyrobok od osvedceneho vyrobcu
    • pozor na kombinacie, napr. : Imunoglukan s Daylongom: dievcina predacasne skoncila walliske potulky a sla na koznu amb.
Fangorn

Daylong má super výrobky, tiež používame. Teda hlavne manželka a krpec. Mne Daylong nerobí dobre - neviem prečo. Pravdepodobne preto že posobí hĺbkovo (predsa len 1 natretie stačí tak musí zaliezť hlboko do kože) a zvykol som sa z neho vyhádzať a potom to brutálne svrbelo. Ale zvyšok rodiny je spokojný tak asi to bude len vo mne že mi proste nesedí :)

Peter61

ten mensi vyrobok na trave je Daylong™ extreme 50+ Stick ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma