Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čebrať – poldenný okruh z Ružomberka

Diskusná téma K článku: Čebrať – poldenný okruh z Ružomberka

Pri plánovaní 4,5 hodinového cestovania obyčajným rýchlikom do Popradu mi zišlo na um, že si počas presunu spravím prestávku výšľapom na nejaký kopec. Nakoniec hľadaním v „bielych“ miestach mapy som vybral vrch nad Ružomberkom s predpokladom výhľadu. Na Predný Čebrať (945 m), patriaci do Šípskej Fatry, vedie červená turistická značka. Moje putovanie sa neobmedzilo len na značku, ale budem nasledovať na vrchole začínajúce miestne značenie.

Janabilesova

Pekny clanok aj fotky. Cebrat s detmi asi nie, ale tie senniky vyzeraju pekne a ta Radicina by sa mozno dala. Hrad sme uz obzreli toto leto, tak v dalsom miesta, z ktorych je pekne vidiet hrad...

Knor

Roman, nemal som na mysli domceky. Tie su nadherne. Myslel som hrad. Zacina sa podobat na Strecno, co sa mi prilis nevidi. Zakonzervovana ruina by sa mi pacila viac.

Bazin

Kknor, v architekture nie som zbehly, tieto domceky sa mi zdali ako tak najpritazlivejsie popri cervenej turistickej znacke, mozno niekde v zakutiach Likavky su v lepsom stave.

Knor

Na Cebrati som bol vela krat, ale iba raz som sa pokusil vyjst na jeho zapadny vrchol. Pamatam si na tie jamy na hrebeni, ale na vrchol som sa cez tu divocinu nedostal. Po chodniku sa mi to najblizsie hadam podari.
Pozeram, ze Likavku dobre spatia. Toto sa nazyva rekonstrukcia? Na tych lukach kde su seniky sa v minulosti na jar zbierali prvosienky do vykupu. Zasa v lete som sa nimi raz brodil po pazuchy v trave (mokrej).

Daulagiri

Fajnová prechádzka. A Dubovské lúky som navštívil pred pár rokmi a tie senníky mi učarovali, krásny to kraj.

Bazin

Tanka, hej len ja som robil Sip ako okruh nad Stankovanmi

Aďo.4

V apríly 2012 tam ešte to miestne značenie nebolo..
Keď v roku 2006 získal Ružomberok titul SR vo futbale,tak si tam v rámci osláv futbalisti na Čebrať vyšli..Vraj to bolo pre nich náročné.. :-D

Tanka

Cebrat planujem aj ja. Inac, rychlik pod Sipom stoji - v Kralovanoch...

Bazin

zdenci, tak sa poponahlaj aby vyhlady nezarastli.

andy, vyhlady su ozaj obmedzene, napr. Sip je na tom ovela lepsie ale pod nim nestoji rychlik.

Adina

Po ceste vlakom som si tiež všimla ten kopčok nad Ružomberkom, no nemyslela som si, že sú z neho také výhľady. Nevyzerá na to. Peknú prestávku v cestovaní si si urobil :-).

Zdenči

Pekné fotky sa ti podarili. Čebrať je už dlhé roky v mojich turistických plánoch...snáď niekedy...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma